Go Back

Flødekarameller

Ret Konfekt, Slik
Køkken Det søde køkken
Tilberedningstid: 30 minutter
Hviletid 5 timer
Portionsstørrelse 30 karameller
Millings mad millingsmad

Ingredienser:

  • 2,5 dL piskefløde
  • 125 g sukker
  • 75 g glukosesirup
  • 1 vaniljestang

Fremgangsmåde:

  1. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.

  2. Kom fløde, sukker, glukosesirup og vaniljekorn i en gryde og kog det langsomt op.

  3. Lad det småkoge ved middel varme til det begynder at blive mørkere i farven og blive tykt.

  4. Lav evt en test ved at komme en smule på en teske og dyp det i koldt vand. Herefter kan man "smage" om det har den rette koncistens.

  5. Kom karamelmassen i et lille fad på ca 20x20 cm og lad det køle helt af i 5 timer inden den skæres ud til små karameller.

  6. Man kan også, som jeg har gjort her, støbe karamelmassen i chokoladeforme. Man skal bare være OBS på om formen kan holde til varmen.

  7. Drys evt. karamellerne med lidt flormelis for at undgå at de klistre for meget.

  8. Pak den individuelt i madpapir.

  9. Hvis man kan lide hårde karameller skal man opbevare dem på køl, hvis man kan lide bløde karameller opbevares de ved stue tempreatur.