Salater

Vintersalat med spidskål og appelsin

Jeg er kæmpe fan af spidskål. Der er virkelig meget mad i sådan et og det kan holde sig rigtig længe i køleskabet. Desuden mætter det bare godt.

Her har jeg brugt det i en lækker, sprød vintersalat, med både den klassiske hvide og røde udgave. Det giver sådan et lækkert farvespil sammen med appelsinen og tranebærrene.

Som navnet; vintersalat, angiver, så er det en super lækker salat at spise om vinteren, til f.eks. de mere tunge, klassiske vinteretter, som stege eller lignende. Og hvis man, ligsom jeg, ikke kan undvære salat juleaften, så kan denne varmt anbefales. Her kan man dog vælge at nøjes med den røde spidskål eller rødkål.

Vintersalat med spidskål og appelsin

Ret Salat, Tilbehør
Samlet tid: 15 minutter
Antal: 4 personer
Millings mad millingsmad

Ingredienser:

  • 1/2 hvidt spidskål
  • 1/2 rødt spidskål
  • 3-4 appelsiner
  • 100 g valnødder
  • 75 g tørrede tranebær

Fremgangsmåde:

  1. Skyl begge slags spidskål grundigt og snit dem fint.

  2. Skær skrællen af appelsinerne, skær dem i fileter og kom dem i salaten.

    Pres den resterende saft over kålen.

  3. Bræk valnødderne i mindre stykker og drys over salaten sammen med de tørrede tranebær.

  4. Lad gerne salaten stå på køl en times tid eller mere inden den serveres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *