Bagværk,  Desserter

Vafler (uden sukker)

Min mand og jeg fik et vaffeljern i bryllupsgave, og man må sige at det har været flittigt brugt lige siden. Vi elsker vafler og laver både de almindelige “søde” vafler og madvafler til aftensmad.

Vi kan spise vafler både morgen, middag og aften, servere dem til dessert eller som lidt lækkert til kaffen når vi får kaffegæster.

Da det tit og ofte er sødt fuld man kommer på, synes jeg ikke der er grund til at tilføje sukker i dejen. Desuden Tilsætter jeg altid havregryn i dejen, da jeg synes at det giver en lækker sprød overflade.

Når vi spiser vafler til morgenmad kan det ret hurtigt blive lidt vammelt hvis de kun serveres med sødt til. Derfor kan jeg på det varmeste anbefale at servere dem med en lækker ost til, f.eks. brie og med en god hjemmelavet marmelade. f.eks. denne. Frisk frugt er også altid et hit sammen med vafler.

5 fra 1 stemme
Udskriv

Vafler (uden sukker)

Millings mad millingsmad

Ingredienser:

  • 100 g hvedemel
  • 100 g havregryn
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 æg
  • 3 dL mælk
  • 50 g smør
  • Ekstra smør til stegning

Fremgangsmåde:

  1. Bland alle de tørre ingredienser.

  2. Tilsæt mælk lidt efter lidt,

  3. Tilsæt ægget og smeltet smør.

  4. Lad gerne dejen hvile i 30 minutter inden den steges lækker og sprød i vaffeljernet.

  5. Til morgenmadsvafler kan jeg anbefale at servere dem med brie og en god hjemmelavet marmelade.

2 Comments

  • Stefan Straasø

    5 stars
    Rigtig god opskrift.
    Min erfaring er, at smør til stegning ikke er nødvendig, når der er smør i dejen.
    Jeg eksperimenter selv med at tilsætte grøntsager til dejen. Fx revet gulerod eller blomkål eller hakket babyspinat

    • millingsmad

      Tusind tak. Det glæder mig at du kan lide min opskrift 🙂
      Jeg synes også det er rigtig lækkert med grønsager i og har ofte lavet dem med hakket spinat, og har lige lavet dem med revet broccoli.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *