Dip og dressinger

Tzatziki

Sådan en helt klassisk tzatziki går man altså aldrig helt galt i byen med. Det er et alletiders alternativ til en dressing eller super lækkert som tilbehør til f.eks. sommerens grill-retter.

Om min måde er den helt rigtige måde at lave den på, skal jeg ikke kunne sige, men det er nu engang sådan jeg altid har lavet min udgave, og jeg har da endnu ikke fået nogle klager på den 😉

Jeg tilføjer altid revet æble i min, da det giver lidt syre til den lidt fede græske yoghurt og går godt i spænd med smagen af hvidløg. Desuden krydre jeg den med tørret dild, da det lige giver dét ekstra.

Tzatziki

Ret Dip og dressinger
Samlet tid: 20 minutter
Portionsstørrelse 4 personer
Millings mad millingsmad

Ingredienser:

  • 2 agurker
  • 1 æble
  • 3-4 dL græsk yoghurt
  • 1 spsk god olivenolie
  • 2-3 fed hvidløg
  • salt og peber
  • evt. tørret dild

Fremgangsmåde:

  1. Riv agurk og æble groft. Del det ud på en tallerken og drys med lidt salt og lad osmosen gøre sit i omkring 10 minutter. 

  2. Læg agurk og æble i et klæde – jeg bruger et stykke ubleget stof – og vrid væsken ud.

  3. Bland græsk yoghurt, agurk, æble, revet hvidløg og olivenolie i en skål og smag til med salt, peber og tørret dild.

  4. Lav gerne tzatzikien i god tid, så den kan nå at stå og trække i køleskabet inden den skal serveres.

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *