Bagværk,  Morgenmad

Tykmælkspandekager

Det er altså relativt ofte at vi laver pandekager til morgenmad i weekenden. Det er bare sådan en super hyggelig måde at starte dagen på. Derfor har jeg også efterhånden nogle forskellige opskrifter på morgenmadspandekager, og her i weekenden fik jeg endnu en til samlingen. Jeg havde nemlig lige en rest tykmælk i køleskabet som jeg lige så godt kunne få brugt. Så det kom i pandekagerne.

Og uden at lyde alt for selvglad, så må jeg sige, at jeg tror at det er de bedste pandekager jeg har fået lavet. De blev rigtig tykke og luftige og virkelig lækre svampede med en skøn smag. Så er det jo godt at jeg får skrevet opskriften ned så jeg kan lave dem igen og dele opskriften med jer 🙂

Tykmælkspandekager

Ret Bagværk, Morgenmad
Køkken Det søde køkken
Forberedelsestid/hævetid: 10 minutter
Tilberedningstid: 20 minutter
Hviletid 30 minutter
Portionsstørrelse 4 Personer
Millings mad millingsmad

Ingredienser:

  • 2 dL hvedemel
  • 1 dL fuldkornshvedemel
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk kardemomme
  • 2 tsk natron
  • skal fra 1 lime
  • 2 æg
  • 2,5 dL tykmælk, A38 eller anden surmælksprodukt

Fremgangsmåde:

  1. Bland alle de tørre ingredienser i en skål.

  2. Riv skallen på limen og kom det i skålen.

  3. Kom skiftevis æg og tykmælk i melblandingen og rør godt så der ikke kommer klumper.

  4. Lad dejen hvile på køkkenbordet i 30 minutter.

  5. Steg dejen, på en middelvarm pande i lidt smør, til små lækre pandekager.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *