Hovedretter

Tarteletter med høns i asparges

Jeg tror ikke jeg kender nogen, der ikke kan lide tarteletter med høns i asparges. Det smager også bare helt fantastisk.

Det er ikke noget vi får så tit, for det er ikke lige en af de der hurtige hverdagsretter. Det er sådan rigtig weekendmad hvor man har tid til at gå og hygge om det.

Jeg køber altid en helt, frisk kylling, der får lov til at stå og småkoge længe, evt sammen med forskellige rodfrugter, løg og krydderurter, lige indtil at kyllingen falder helt fra hinanden.

Alt fra kyllingen bliver genbrugt. Kogevandet bliver jo til en rigtig lækker hønsefond, der er rigtig lækkert at bruge i supper eller saucer. Så det fryser jeg ned i 0,5 L portioner.

Skroget sidder der jo stadig kød på, så det fryser jeg ned sammen med skindet og alt det andet jeg ikke bruger til min høns i asparges sauce, og så bruger jeg det til en god base til en god sauce.

Selv glassene fra de hvide asparges bliver genbrugt. De skal nemlig bruges som vaser til datterens navngivningsfest – Så der er ikke noget der går til spilde her – Det kan vi lide 😉

Når man laver en opbagt sauce, som denne er, synes jeg det er svært at sætte præcise mål på hvor meget man bruger, da det kan ændre sig lidt fra gang til gang. Så jeg har sat ca mål på, og så må I selv justere lidt til så det passer.

Jeg må indrømme, at jeg i en ret som denne, ofte savner lidt grønt til, så jeg er begyndt at tilsætte grønkål i saucen, hvilket er utroligt lækkert til.

Tarteletter med høns i asparges

Ret Hovedret
Samlet tid: 2 timer
Antal: 6 personer
Millings mad millingsmad

Ingredienser:

  • 1 hel fersk høne
  • 400 g hvide asparges i lage 2 glas
  • 75 g grønkål
  • 30 g smør
  • 4 spsk hvedemel
  • 2 dL kaffefløde eller piskefløde
  • salt, peber og revet muskatnød
  • tarteletskaller

Fremgangsmåde:

  1. Kog hønen i rigeligt vand, evt sammen med rodfrugter, løg og krydderurter, i 1-2 timer til den er godt mør.

  2. Tag hønen op af gryden. Fjern skindet og pil køddet af og fordel det i passende stykker.

  3. Hæld lagen fra aspargesne og gem den til senere. Lad aspargesne dryppe af og skær dem derefter i passende stykker.

  4. Skyl grønkålen grundigt og hak den groft.

  5. Smelt smørret i en stor gryde.

  6. Tilsæt melet og rør det sammen med smørret med et piskeris. Lad mel- og smørblandingen bage lidt.

  7. Tilsæt aspargeslagen lidt efter lidt. Efterhånden som der kommes mere væske i skal saucen koge igen inden der tilføjes mere væske, da man så nemmere kan fornemme tykkelsen på saucen.

  8. Tilsæt lidt af kogevandet fra hønen, lidt efter lidt, indtil saucen begynder at have den rette konsistens.

  9. Til sidst tilsættes fløden og saucen koges godt igennem og smages til med salt, peber og revet muskatnød.

  10. Hvis man får lavet saucen for tynd kan man tykne den med jævning lavet af mel og vand.

  11. Tilsæt kylling, asparges og grønkål og giv et opkog.

  12. Lun tarteletskallerne i ovnen og server med høns i aspargessaucen heri, samt evt. med frisk, hakket persille på toppen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *