Syltede ting og sager

Syltede valnødder

Har I nogensinde smagt syltede valnødder? Det smager simpelhen SÅ godt, og så er det meget alsidigt. Det smager fantastisk til desserter, som en god hjemmelavet vaniljeis, til en god, mørk chokoladekage, på morgenskyren, til pandekager. Ja, kun fantasien sætter grænser.

Den portion jeg har lavet her skal dog bruges som tilbehør til et ostebord. Vi skal nemlig snart holde navngivningsfest for vores datter, og så skal der jo kræses lidt for gæsterne. Disse valnødder og nemlig også super lækre til en god og smagsfuld ost, som en blåskimmelost.

Syltede valnødder

Tilberedningstid: 45 minutter
Antal: 200 g
Millings mad millingsmad

Ingredienser:

  • 200 g valnødder
  • 400 g sukker
  • 2 økologiske citroner
  • 3 dL vand
  • 1 stang vanilje
  • 2 stænger kanel

Fremgangsmåde:

  1. Start med at komme valnødderne på en bageplade med bagepapir og varm dem i en forvarmet ovn i 15 minutter ved 180 grader.

  2. Skær skrællen af citronerne og pres saften heraf.

  3. Sukker, citronsaft og vand kommes i en gryde og koges op og koger i 5 minutter.

  4. Tilsæt valnødderne og lad lagen koge til den begynder at få konsistens som sirup. Det ses bedst ved at tage lidt på en ske og lade køle af.

  5. Flæk vaniljestangen og skrap kornene ud.

  6. Vaniljekorn, vaniljestangen, citronskrællen og kanelstængerne kommes i gryden og koger med et øjeblik.

  7. Tag gryden af varmen og valnødder samt lage og krydderier kommes i et patentglas.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *