Syltede ting og sager

Syltede rødbeder

Der er nu altså intet som en god, gammeldags leverpostejmad med hjemmesyltede rødbeder. Det er bare et hit hos store og små herhjemme.

I det hele taget er der bare et eller andet over hjemmesyltede rødbeder, de smager så anderledes og så meget bedre end dem man køber. Efter min mening hvertfald.

Jeg tror alle har hver deres måde af krydre rødbederne på, men her får I min version:

Syltede rødbeder

Tilberedningstid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time
Portionsstørrelse 1 kg
Millings mad millingsmad

Ingredienser:

  • 1 kg rødbeder
  • 0,5 L vand
  • 0,5 L klar eddike
  • 300 g sukker
  • hele peberkorn
  • hele spidskommen
  • hele kardemommefrø
  • nelliker
  • laurbærblade

Fremgangsmåde:

  1. Kog rødbederne, med skræl, i rigelig saltet vand i 30 – 45 minutter, alt efter størrelse, indtil de er møre.

  2. Køl dem ned med koldt vand, gnub skrællen af og skær i passende tykkelse.

  3. Rødbedeskiverne kommes i skollede og Atamonskyllede sylteglas.

  4. Vand, eddike, sukker og krydderier kommes i en gryde og koges op.

  5. Hæld den kogende lage over rødbederne og luk glassene til med det samme.

  6. Lad gerne stå et døgns tid inden de spises.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *