Syltede ting og sager

Syltede grønne tomater

Min far havde rigtig mange grønne tomater i sit drivhus, som han ikke selv ville når at få brugt. Så han spurgte om jeg ville have nogle, så jeg kunne prøve at sylte dem. Det kunne jeg jo ikke sige nej til.

Jeg har aldrig prøvet at sylte grønne tomater før, men har syltet røde tomater masser af gange, og dem plejer jeg at lave spicy, men vidste ikke helt hvad jeg skulle gøre med disse. Så jeg har været en tur på nettet og lure hvordan andre har gjort, og derfra flækket min egen opskrift sammen

Syltede grønne tomater

Ret Syltede ting og sager
Forberedelsestid/hævetid: 10 minutter
Tilberedningstid: 5 minutter
Portionsstørrelse 2 glas af 1 L.
Millings mad millingsmad

Ingredienser:

 • 1 kg grønne tomater
 • 500 g sukker
 • 3 dL klar lagereddike
 • 3 dL vand
 • 1 stang vanilje
 • 2 stænger kanel
 • 4 stjerneanis
 • 10 hele kaffebønner

Fremgangsmåde:

 1. Skyl tomaterne grundigt. Hvis de er store skæres de i halve eller kvarte. Hvis de er små prikkes de et par gange med en urtekniv så lagen kan trænge ind i dem.

 2. Eddike, vand og sukker koges op i en gryde. Tilsæt krydderierne og lad dem kog med i et par minutter.

 3. Kom tomaterne i og lad dem koge i 5 minutter.

 4. Tag tomaterne forsigtigt op med en hulske og kom dem i to skollede og atamonskyllede sylteglas på 1 L.

 5. Hæld forsigtigt lagen over og fordel krydderierne i de to glas, og luk glassene med det samme.

 6. Lad tomaterne trække i lagen i 7-14 dage inden de spises.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering