
Syltede agurker
Selvom man kan købe syltede agurker for næsten ingen penge, så vil jeg altid helst lave mine egne. Det tager virkelig ikke særlig lang tid at lave og så smager det bare SÅ meget bedre.
Her, modsat mange andre syltede ting, laver jeg ikke så mange af gangen, da jeg synes de smager bedst når de lige er lavet og har lidt bid.
Syltede agurker
Ingredienser:
- 1 agurk
- lidt salt
- 2 dL klar eddike
- 1,5 dL vand
- 1 dL sukker
- 2 spsk sennepsfrø
- 1 spsk hele peberkorn
- 1 tsk tørret dild
Fremgangsmåde:
-
Skær agurken i tynde skiver. Læg skiverne på en tallerken og drys lidt salt over og lad trække i 10 minutter.
-
Vrid væden af og kom agurkeskiverne i et, skoldet og atamonskyllet, glas med tætsluttende låg.
-
Kog eddike, vand og sukker op og lad småkoge til sukkeret er opløst.
Tilsæt krydderierne og lad koge med et øjeblik og sluk for varmen.
-
Kom den varme væde over agurkerne og luk låget med det samme, og opbevar på køl.
-
Efter en times tid er agurkerne klar til at spise.
Opskriftsnoter:
Jeg er faktisk ikke helt klar over hvor længe agurkerne kan holde sig på køl, da jeg altid laver forholdsvis små portioner. Så de er altid spist inden for en uge.
Mit bud er et par uger på køl.

Jeg har en forkærlighed for at finde gamle køkkenredskaber og udstyr i genbrugsbutikker, og da jeg for nyligt fandt denne bølgekniv, til den svimlende pris af 2 kr., så måtte jeg jo bare eje den. Det har jeg nemlig længe ledt efter, da det giver lidt ekstra til de syltede agurker eller rødbeder 🙂