Hovedretter

Spinatvafler med pulled salmon og dildcreme

Vi er egentlig rigtig glade for fisk herhjemme. Vi er bare desværre ret dårlig til at få det lavet, andet end fiskefrikadeller så lillemanden også kan være med, og det kan sku godt gå hen og blive lidt kedeligt.

Det kan også være lidt at en kunst at tilberede fisk så det sidder lige i skabet, for der er altså bare ikke langt fra halvrå til tør og kedelig, men denne pulled salmon er altså svært at fucke up, da den bliver bagt i en lækker marinade, der bevarer laksens saft.

Og så er det nemt og forholdsvis hurtigt at lave, i hvertfald i forhold til pork udgaven der helst skal langtidssteges.

Opskriften på spinatvaflerne finder I lige her:

Det resterende finder I opskrift på herunder: 🙂

Pulled salmon med dildcreme

Tilberedningstid: 25 minutter
Samlet tid: 1 time 40 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser:

  • 400-500 g lakseside laksefilet kan også bruges

Marinade:

  • 2 spsk soja
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 1 spsk olie
  • 2 spsk brun farin
  • 2 tsk paprika
  • saft fra en halv lime
  • salt og peber efter smag

Dildcreme:

  • 2 spsk flødeost naturel
  • 2 spsk creme fraiche 18 %
  • frisk, hakket dild

Fremgangsmåde:

Laksen:

  1. Bland alle ingredienser til marinaden sammen.

  2. Læg laksen, med skind og med skindsiden nedad, i et fad.

  3. Kom marinaden over, kom film over og lad trække i 1 time på køl.

  4. Opvarm ovnen til 180 grader og bag laksen i 20-25 minutter.

  5. Tag skindet af og træk laksekødet fra hinanden med to gafler og bland det i resten af marinaden.

Dildcreme:

  1. Hak dilden fint og bland den med flødeost og creme fraiche.

  2. Serveres med spinatvafler og en lækker salat af ærteskud, avocado og limemarinerede æbletern.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *