
Spinatsalat med blommer
Vi er altså bare en rigtig salatfamilie. Jeg har virkelig svært ved at undvære min salat, hvilket jeg virkelig blev bekræftet i efter vores ferie på Tenerife, hvor salat og grønsager, åbenbart, ikke er det de gør det helt store i, dernede. Så det var virkelig skønt at komme hjem i mit eget køkken igen og fylde salatskålene.
Her får i et forslag til en dejlig simpel salat med spinat og blommer.

Spinatsalat med blommer
Ingredienser:
Salaten
- 2-3 håndfulde friske babyspinatblade
- 3 blommer
- 250 g frisk mozarella
- 50 g cashewnødder
Vinaigrette
- 1 spsk olivenolie
- 1 spak hvidvinseddike
- 1 tsk sennep
- 1 tsk honning
- salt og peber
Fremgangsmåde:
-
Skyl spinaten godt og skær den meget groft.
-
Skær blommerne i tynde både.
-
Skær mozarellaosten i tern.
-
Rist cashewnødderne på en tør pande.
-
Bland alle ingredienser i en skål og server med vinaigrette til.
Vinaigrette
-
Pisk alle ingredienser til vinaigretten sammen i en skål. Smag evt. til med ekstra olie og/eller eddike.
Som I nok har bemærket så blev mine cashewnødder en smule mørke i det da jeg ristede dem på panden. Jeg vil ikke anbefale at de ristes SÅ meget, men det var simpelhen fordi at midt i min madlavning kom der et gevaldigt hyl inde fra Oskars værelse, da han havde sat sig oven på sin slagbænk – med fingrene under lågen – og, ja … han kommer altså i første række og så må madlavning og alt komme efterfølgende
… og der var ikke sket noget alvorligt. Han var hurtigt klar til ballade igen 🙂