Salater

Spinatsalat med blommer

Vi er altså bare en rigtig salatfamilie. Jeg har virkelig svært ved at undvære min salat, hvilket jeg virkelig blev bekræftet i efter vores ferie på Tenerife, hvor salat og grønsager, åbenbart, ikke er det de gør det helt store i, dernede. Så det var virkelig skønt at komme hjem i mit eget køkken igen og fylde salatskålene.

Her får i et forslag til en dejlig simpel salat med spinat og blommer.

Spinatsalat med blommer

Samlet tid: 20 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser:

Salaten

  • 2-3 håndfulde friske babyspinatblade
  • 3 blommer
  • 250 g frisk mozarella
  • 50 g cashewnødder

Vinaigrette

  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spak hvidvinseddike
  • 1 tsk sennep
  • 1 tsk honning
  • salt og peber

Fremgangsmåde:

  1. Skyl spinaten godt og skær den meget groft.

  2. Skær blommerne i tynde både.

  3. Skær mozarellaosten i tern.

  4. Rist cashewnødderne på en tør pande.

  5. Bland alle ingredienser i en skål og server med vinaigrette til.

Vinaigrette

  1. Pisk alle ingredienser til vinaigretten sammen i en skål. Smag evt. til med ekstra olie og/eller eddike.

Som I nok har bemærket så blev mine cashewnødder en smule mørke i det da jeg ristede dem på panden. Jeg vil ikke anbefale at de ristes SÅ meget, men det var simpelhen fordi at midt i min madlavning kom der et gevaldigt hyl inde fra Oskars værelse, da han havde sat sig oven på sin slagbænk – med fingrene under lågen – og, ja … han kommer altså i første række og så må madlavning og alt komme efterfølgende

… og der var ikke sket noget alvorligt. Han var hurtigt klar til ballade igen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *