Bagværk

Spinatboller

Oskar elsker at komme med mig i køkkenet og hjælpe til, men da han ikke er så gammel endnu er det jo lidt begrænset hvad han egentlig kan hjælpe til med.

Men når vi bager boller er det bare et hit, og han elsker at hjælpe til med at komme alle ingredienserne i røremaskinen. Jeg skal dog være ekstra vågen når jeg har ham med, så der ikke lige pludselig havner alle mulige andre ting nede i skålen, og han er altså bare lyn hurtig. I går da vi bagte disse boller, havde jeg ikke lige fået pakket det resterende gær væk. Da jeg så kiggede væk i 2 sekunder, hørte jeg en lille dreng sige; “også den her i”, og ja, så blev resten af gæren altså kastet i. Så måtte jeg jo stoppe røremaskinen og fiske det op.

Jeg har også før været henne at fiske både en teske og en sprøjtetyl op derfra. Så havde han lige været i køkkenskuffen da jeg ikke lige kiggede.

Opskriften herunder er dog uden ekstra gær og diverse andre genstande fra køkkenskufferne, dem må jeres egne små pilfingre tilføje 😉

Spinatboller

Forberedelsestid/hævetid: 1 time 20 minutter
Tilberedningstid: 16 minutter
Samlet tid: 1 time 45 minutter
Portionsstørrelse 16 stk

Ingredienser:

  • 25 g gær
  • 5 dL lunkent vand
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 1 æg
  • 50 g smør
  • 1 dL solsikkekerner + ekstra til pynt
  • 75 g frisk babyspinatblade hakket groft
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 700-800 g hvedemel

Fremgangsmåde:

  1. Gæren opløses i vandet. Tilsæt salt samt sukker og rør godt.

  2. Æg og smør tilsættes og derefter solsikkekerner og spinaten.

  3. Tilsæt fuldkornshvedemel og hvedemel lidt efter lidt og ælt dejen godt igennem.

  4. Lad dejen hæve i 1 time.

  5. Ælt dejen godt igennem inden den formes til 16 boller, der lægges på en bageplade med bagepapir.

  6. Lad bollerne efterhæve i 20 minutter.

  7. Pensel bollerne og pynt dem med solsikkekerner.

  8. De bages ved 180 grader i 15-17 minutter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *