Hovedretter,  Salater

Spidskålssalat med appelsinmarineret kylling

Min mand og jeg har, lidt som et nytårsforsæt, aftalt, at vi skal til at spise nogle flere lækre, fyldige salater. Vi er i forvejen rigtig glade for salat og grønt, men salaten har mere været som tilbehør og hoveddelen i måltiden.

Så i dag har jeg prøvet at lave denne skønne, og dejligt mættende salat med spidskål, rosenkål, gulerødder, clemmentiner, pære, dadler, ristede og røgede kikærter samt appelsinmarineret kylling og en let hvidløgsdressing. Det må siges at være et kæmpe hit, og det er absolut ikke sidste gang at jeg laver den.

I må dog have til gode at få nogle lækre, flotte billeder til, da de mørke vinteraftner er lidt udfordrende at tage billeder i 😉

Spidskålssalat med appelsinmarineret kylling

Millings mad millingsmad

Ingredienser:

Appelsinmarineret kylling

  • 2 stk kyllingebryst
  • 2 appelsiner saft og skal
  • 2 fed hvidløg
  • frisk ingefær

Salat:

  • 1/3 spidskål
  • 6-8 rosenkål
  • 1-2 gulerod
  • 2 clemmentiner
  • 1 pære
  • 10-12 dadler
  • ristede kikærter

Dressing:

  • Creme fraiche
  • tykmælk
  • hvidløg
  • salt og peber

Fremgangsmåde:

Appelsinmarineret kylling:

  1. Riv skallen på appelsinerne og pres saften herfra.

  2. Riv ingefær og pres hvidløg.

  3. Prik huller i kyllingen med en spids kniv.

  4. Kom kylling, appelsinsaft og skal, revet ingefær og hvidløg i en frysepose og bind knude på.

  5. Lad kyllingen trække i marinaden, på køl, i minimum et par timer, men gerne længere.

  6. Tag kyllingen op af marinaden og steg den i lidt smør på panden. Når der er kommet en fin stegeskorpe tilsættes marinaden og steger med.

  7. Inden servering skæres kyllingen i skiver.

Salat:

  1. Skyl alle grøntsager og pæren, og skræl guleroden.

  2. Snit spidskålen fint. Rosenkål skæres i små både. "skæl" stykker af guleroden med en grønsagsskræller. Skræl clemmentinen og del i både. Pæren befries for kærnehus og skæres i tynde skiver. Dadler skæres i kvarte.

  3. Bland det hele i en skål eller i et fad og drys med ristede kikærter.

  4. Læg skiver af kylling over.

  5. Server med dressing rørt sammen af creme fraiche, tykmælk, knust hvidløg samt salt og peber.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *