Bagværk

Snobrød

Sommer, bål og snobrød passer unægtelig bare fantastisk godt sammen!

I løbet af sidste sommer ville jeg rigtig gerne lave snobrød sammen med Oskar så han kunne prøve det for første gang, men, vi har ikke rigtig noget bålsted (og ikke vil lave det her hvor vi bor, da vi endnu bor til leje) og så blev det jo så afskyeligt varmt at det blev afbrændingsforbud, så det der med at anskaffe et bålfad slog jeg hurtigt ud af hovedet.

Men i år til Sankt Hans, hvor vi skulle have svigerfamilien på besøg, blev vi enige om at vi skulle da lave snobrød. Men, der var jo stadig lige det der problem med bålstedet, og jeg må ærligt indrømme, at da vi drømmer om vores eget sted, snarest muligt, hvor vi selv kan lave et bålsted, ville jeg synes at det var spild at investere i et bålfad. Så løsningen blev at vi fik tændt op i et bål i vores grill, og det fungerede nu også ganske fint … meeeen, jeg vil nu stadig gerne have et rigtig bålsted når vi finder vores eget sted 😉

Snobrød

Ret Bagværk
Forberedelsestid/hævetid: 1 time
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Portionsstørrelse 6 personer
Millings mad millingsmad

Ingredienser:

  • 2,5 dL mælk
  • 25 g smør
  • 25 g gær
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk kardemomme
  • 450-500 g hvedemel

Fremgangsmåde:

  1. Lun mælken i en gryde og smelt smørren heri.

  2. Hæld blandingen over i en skål og opløs gæren heri.

  3. Tilsæt sukker og rør godt. Tilsæt salg og kardemomme.

  4. Til sidst tilsættes melet lidt efter lidt, og dejen æltes godt igennem.

  5. Stil dejen til hævning i en times tid inden den skal bruges.

  6. Tag en klump dej, rul den ud til en pølse og sno den om en snobrødspind og bag den over de varme gløder i 15-30 minutter mens pinden roteres.

  7. Serveres evt. med en god hjemmelavet marmelade til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *