Kager

Skærekage med squash og citrus

Vi skulle til familiedag på min mands arbejde i søndags, og jeg havde (selvfølgelig) meldt mig til, at bage kage. Nu var der bare lige det, at det var ufattelig varmt og trykkende i søndags, så jeg tænkte, at det hellere måtte være en lidt frisk kage, da jeg synes at f.eks en tung chokoladekage kan blive lidt vammel på sådan en varm dag. Derfor valgte jeg at lave denne skærekage med squash, der gør den lækker og svampet, og med citron og lime, der gør den frisk. For at sætte en streg under smagen af citrus blev den toppet med en citronglassur.

Men det var virkelig en varm dag, hvilket der resulterede i, at kagen var meget meget længe om, at køle af, hvilket formenligt gjorde at den blev lidt tung og bombastisk i konsistensen, hvilket man også kan se på billederne. Men den smagte skønt og var rigtig lækker svampet og frisk.

Dejen, i denne kage, er lavet på ymer, hvilket gør den rigtig svampet og fugtig. Det er også med til at kagen kan holde sig frisk i flere dage uden, at den bliver tør og kedelig.

Skærekage med squash og citrus

Tilberedningstid: 30 minutter
Samlet tid: 40 minutter

Ingredienser:

  • 600 g hvedemel
  • 600 g sukker
  • 3 tsk natron
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 L ymer eller A38
  • 200 g smør
  • 300 g groftrevet squash
  • 2 usprøjtede citroner fintrevet skal herfra
  • 1 uprøjtet lime fintrevet skal herfra

Fremgangsmåde:

  1. Bland alle de tørre ingredienser i en skål.

  2. Tilsæt ymer lidt efter lidt. så dejen ikke klumper.

  3. Smelt smørret og tilsæt dette i dejen.

  4. Tilsæt den revet squash og til sidst den revet citron og lime skal.

  5. Smør en bradepande eller ildfastfad på ca. 30×40 cm.

    Kom dejen heri og den bages ved 200 grader i 30-35 minutter alt efter effekten på din ovn.

  6. Når kagen er kølet helt af kan den pyntes med glassur af citron- og limesaft og flormelis.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *