Bagværk

Rustikt græskarbrød

Græskar har efterhånden fundet vej til butikkerne og jeg er helt vild med det. Jeg synes græskar er en noget så lækker frugt (ja, i følge gyldendal er græskar altså et bær) , der har rigtig mange forskellige anvendelsesmuligheder. Når man, som jeg, ikke er helt pjattet med kartofler, kan mange mange retter for eksempel laves med græskar i stedet for kartofler.

Græskar er også utrolig lækkert i bagværk, hvor det giver brødet en dejlig svampet konsistens.

Den anden dag havde jeg en rest Hokkaido græskar, som jeg kom i et lækkert rustikt durumbrød. Restultatet blev et lækkert blødt og svampet brød med en god, sprød skorpe. Så blev der hygget med nybagt brød da Oskar kom hjem fra børnehave.

Rustikt græskarbrød

Forberedelsestid/hævetid: 1 time
Tilberedningstid: 25 minutter
Samlet tid: 1 time 45 minutter
Antal: 2 store brød
Millings mad millingsmad

Ingredienser:

  • 250 g hokkaido græskar i renset vægt
  • 6 dL vand
  • 50 g gær
  • 1 spsk honning
  • 1,5 tsk groft salt
  • 2 spsk oliven olie
  • 200 g fuldkornshvedemel
  • 300 g durummel + lidt ekstra til at komme på brødet inden det bages
  • 600-700 g Tipo 00 hvedemel

Fremgangsmåde:

  1. Skræl og rens græskaret og riv det groft.

  2. Opløs gæren i vandet.

  3. Tilsæt honning, salt og olie og rør godt. Tilsæt græskar og rør igen,

  4. Tilsæt først fuldkornshvedemel og rør igen. Derefter durum mel og til sidst Tipo hvedemelet og ælt dejen godt igennem. Dejen må gerne klistre lidt til fingrene.

  5. Stil det overdækket til hævning i 30 minutter et lunt sted.

  6. Form dejen til to brød, rul dem i lidt durummel og læg dem på en bageplade.

  7. Læg et rent klæde over og lad brødene hæve i yderligere 30 minutter.

  8. Drys evt. lidt ekstra durummel over og rids overfladen af brødene.

  9. De bages ved 200 grader i 25-30 minutter til de er gennembagt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *