Bagværk

Rustikke Chiastykker

Jeg har virkelig en svaghed for brød, og vi får næsten altid hjemmebag i weekenderne til morgenmad. Lige for tiden er disse lækre rustikke chiastykker blandt mine favoritter. Det er super nemme at lave og så er de virkelig fulde af smag og har en skøn lidt sej krumme og sprød skorpe. lige præcis som sådan nogle morgenboller skal være.

Rustikke Chiastykker

Ret Bagværk
Tilberedningstid: 15 minutter
Hævetid 12 timer
Portionsstørrelse 10 styk
Millings mad millingsmad

Ingredienser:

  • 12 g gær
  • 2 dL koldt vand
  • 1,5 dL kærnemælk
  • 1 spsk sukker 15 g
  • 200 g ølands hvedemel
  • 300 g hvedemel
  • 1 dL koldt vand
  • 1 spsk salt 15 g

Fremgangsmåde:

  1. Opløs gæren i vandet.

  2. Tilsæt sukker og rør til sukkeret er opløst.

  3. Tilsæt de to typer af mel lidt efter lidt, og ælt med røremaskine ved middel hastighed i 10 minutter.

  4. Tilsæt anden portion vand og salt lidt efter lidt og ælt på fuld hastighed i 2-3 minutter til dejen er helt smidig og elastisk (og slipper siderne i skålen,)

  5. Kom dejen i en skål der er smurt med lidt olie, kom tætsluttende låg over eller husholdningsfilm og lad hæve i køleskabet i minimum 12 timer.

  6. Kom dejen ud på et meldrysset bord og fold dejen ind over sig selv 3-4 gange.

  7. Skær 10 stykker ud og læg dem på en bageplade med bagepapir.

  8. Lad hæve mens ovnen varmer op til 240 grader (alm. ovn)

  9. Pensel bollerne med lidt vand og drys med chiafrø.

  10. Kom en lille bradepande med vand ind i ovnen inden bollerne sættes ind.

  11. Bag bollerne i 14-16 minutter.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering