Julens bedste,  Syltede ting og sager

Rødkål

Da jeg tog grundforløbet som gastronom på Svendborg erhvervskole, lærte jeg at lave denne fanastiske rødkål og har efterfølgende svorret, at jeg aldrig ville købe rødkål igen. For jeg har egentlig aldrig været super vild med syltet rødkål, men en lækker hjemmelavet smager bare så meget bedre. Der er mere bid i og smager af meget mere ( og lige knap så meget af prutkål, som sådan en smattet, overkogt kål, efter min mening, hurtigt kan komme til).

Denne udgave er en julerødkål, med masser af skønne julekrydderier, men man kan krydre den med præcis det man har lyst til.

Rødkål

Samlet tid: 45 minutter
Antal: 500 g
Millings mad millingsmad

Ingredienser:

  • 500 g rødkål
  • 150-175 g rørsukker
  • 2 dL klar eddike
  • 2 dL god ribs- eller tranebærsaft
  • Krydderier efter eget ønske. f.eks. kanel, kardemommekapsler, stjerneanis, nelliker, hele peberkorn og laurbærblade.

Fremgangsmåde:

  1. Snit rødkålen fint. Kog den i let saltet vand i et par minutter.

  2. Hæld vandet fra og kom kålen tilbage i gryden.

  3. Tilsæt, sukker, eddike, saft og krydderier.

  4. Lad det hele småkoge i 15-20 minutter, Smag evt. undervejs om kålen har den ønskede konsistens.

  5. Kålen samt væde kommes på skollede atamonskyllede glas.

  6. Kan holde sig et par uger på køl.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *