Desserter

Rødgrød

Hvis der virkelig er noget, der bare skriger dansk sommer, så er det da rødgrød med fløde. Den herlige sommerdessert, der også bare smager helt fantastik, og som vi danskere tilsyneladende er meget stolte af, eftersom skal have alle og enhver til at udtale 🙂

Som ægte fynbo udtaler jeg det rø’grø’ me’ flø’, og det lyder helt sikkert lige så tovli’ som alt andet.

Nå, men nok om rettens navn, for det er jo egentlig ikke det væsentlige. Det er jo nemlig, som sagt, en skøn sommer dessert!

Jeg laver den altid lidt på gefühl alt efter hvad jeg lige har af bær at bruge af. Men alle røde bær og rabarber er fantastiske at bruge her. Men jordbær og rabarber er næsten altid en fast del af min rødgrød.

Da jeg aldrig rigtig bruger opskrift når jeg laver det, er det lidt forskelligt fra gang til gang hvor meget jeg bruger, men jeg har forsøgt at præcisere det lidt.

Rødgrød

Ret Dessert
Forberedelsestid/hævetid: 10 minutter
Tilberedningstid: 10 minutter
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Portionsstørrelse 6 personer
Millings mad millingsmad

Ingredienser:

  • 600-700 g blandede røde bær og frugt f.eks jordbær, hindbær, rabarber og rips. evt fra frost
  • 100 g sukker + 1 spsk
  • 1 stang vanilje eller 1/2 tsk vaniljepulver
  • 2,5 dL vand
  • 1-2 tsk majsstivelse

Fremgangsmåde:

  1. Skyl bær og rabarber grundigt og skær rabarberne i skiver.

  2. Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud.

  3. Kom frugt, sukker vanilje og hele stangen i en gryde og lad trække i en times tid, så sukkeret trækker vandet ud af frugten.

  4. Tilsæt vand og kog det hele op ved middel varme og lad småkoge i 5-10 minutter, alt efter hvor udkogt man ønsker sine bær.

  5. Tag vaniljestangen op.

  6. Lav en jævning vedat opløse majsstivelsen i lidt koldt vand.

  7. Tag gryden af varmen og tilsæt jævningen i en tynd stråle mens man rører rundt.

  8. OBS: Det er vigtigt at grøden ikke koger efter man har kommet jævningen i, da man da vil "koge grøden lang". Dvs at den bliver meget fast og sej.

  9. Kom grøden over i en serveringsskål, og drys lidt sukker over (ca 1 spsk) for at undgå at det trækker skind.

  10. Kom husholdningsfilm over skålen og lad grøden køle helt af i et par timer inden servering.

  11. Serveres med kold fløde eller en skefuld god vaniljeis.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *