Hovedretter,  Supper

Ristet tomatsuppe med bacon og kikærter

Tomatsuppe … noget rigtig mange elsker og holder af og fast får det flere gange i løbet af efteråret og vinteren, men hvis jeg skal være helt ærlig, så har jeg faktisk aldrig været særlig vild med det. Jeg elsker ellers både tomater, og kødsaucer med tomat og spiser ketchup … men der er bare et eller andet ved tomatsuppe, som gør at det bare ikke er noget jeg skal have meget af. (Ja, det er måske ikke lige sådan man bedst sælger sin opskrift).

Men min mand kan rigtig godt lide tomatsuppe, så derfor skal vi selvfølgelig også have det engang i mellem. Vi har i fællesskab lavet denne ristet tomatsuppe, og ja … du har nok gætte det, den kan jeg virkelig godt lide! og min mand elsker den. Den smager også helt fantastisk og er lækker og cremet og toppet med sprødstegt bacon og ristede kikærter, ja så er den bare helt uimodståelig 🙂

Så er den bare super nem at lave – se dét er jeg fan af 🙂

Mangler du en god opskrift på ristede kikærter finder du det lige her: Ristede kikærter

Ristet tomatsuppe med bacon og kikærter

Udstyr: Stavblender

Ret Hovedret, Suppe
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Portionsstørrelse 4 personer
Millings mad millingsmad

Ingredienser:

  • 1,5 kg cherrytomater
  • 2 rødløg
  • 2-3 fed hvidløg
  • 0,5 rød peberfrugt
  • 3-4 stængler friske krydderurter f.eks timian, rosmarin og/eller oregano tørrede kan også anvendes. Brug da 3-4 tsk
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk balsamicoeddike
  • 1-2 dL hønsefond
  • 1,5 dL piskefløde

Tilbehør:

  • 200 g bacontern
  • ristede kikærter
  • ciabattabrød

Fremgangsmåde:

  1. Skyl tomaterne godt, skær dem i halve og kom dem i et ildfast fad.

  2. Fjern skallen fra løg og hvidløg og skær i mindre stykker og kom dem i fadet.

  3. Skær peberfrugt i store tern og kom dem ligeledes i fadet.

  4. Kom olivenolie og balsamico over vend det i grønsagerne.

  5. Kom krydderurterne over.

  6. Fadet kommes i en forvarmet oven på 200 grader og grønsagerne ristes i ca 1 time til de begynder og blive sorte i kanten.

  7. Tag krydderurtestænglerne op og kom resten i en gryde og giv det en tur med en stavblender til det har en ensartet konsistens.

  8. Tilsæt hønsefond og lad det koge op.

  9. Tilsæt fløden og giv det et lille opkog og smag til med salt og peber.

  10. Serveres med sprødstegt bacon, ristede kikærter og lækkert brød.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *