Desserter

Risengrød

Okay, risengrød er langt fra kompliceret at lave, og alligevel er det en af de ting der hurtigt kan ende galt, da det lynhurtigt kan brænde på, og brændt risengrød smager altså bare ikke pokkers godt.

Derfor vil jeg her dele mine bedste tips til hvordan man laver en lækker, cremet og ikke brændt risengrød.

  • Skyl risene grundigt inden brug så man fjerner evt urenheder og rester af skaller.
  • Kog risene op i lidt vand inden man kommer mælk på, så brænder de lige knap så nemt på.
  • Brug som minimum minimælk men helst sødmælk. Så får grøden en lækker, cremet konsistens.
  • Hav god tid når grøden skal koges. Giv den et par timer ved meget lavt blus eller brug det gamle trick med at komme den ind under dynen. Så undgår man at den brænder på.
  • Husk på at grøden bliver tykkere når den køler af, så undlad at koge den helt tyk.

Risengrød

Antal: 4 personer
Millings mad millingsmad

Ingredienser:

  • 2 dL vand
  • 3,5 dL grødris
  • 1,2 L mælk
  • salt

Fremgangsmåde:

  1. Skyl risene grundigt.

  2. Kog vandet op, kom grødrisene i og kog et par minutter.

  3. Tilføj mælken og giv et hurtigt opkog under konstant omrøring.

  4. Når grøden koger skrues der helt ned og grøden varmer/småkoger et par timer.

  5. Tilsæt lidt salt.

  6. Rør jævnligt i grøden.

Min kære mand er ikke lige så stor fan af risengrød som Oskar og jeg er. Så hvis vi skal have det til aftensmad, serverer jeg den som regel med en frugtgrød og hjemmelavet nøddeknas med kanel, i stedet for den klassiske kanel og smør kombi. Det giver lidt mere smag og struktur til grøden 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *