Bagværk

Rabarbersnurrer

Jeg er virkelig blevet helt vild med disse lækre, let syrlige rababersnurrer <3

Hvad enten de serveres på brunchbordet eller til eftermiddagskaffen er de virkelig bare et hit.

Da det næsten er umuligt at forklarer hvordan man laver snurrerne på tekst kan I evt. se billeder af fremgangsmåden på min opskrift af pestosnurrer. Den finder i lige her:

Rabarbersnurrer

Hævetid: 1 time 20 minutter
Tilberedningstid: 10 minutter
Antal 12 styk

Ingredienser:

Dejen:

  • 50 g smør
  • 25 g gær
  • 2,5 dL mælk
  • 0,5 dL sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk kardemomme
  • 400-500 g hvedemel

Rabarberkompot:

  • 200 g Rabarber renset og skåret i skiver
  • 0,5 vaniljestang
  • 0,5 dL sukker

Til pynt:

  • Æg til pensling
  • Perlesukker

Fremgangsmåde:

Dejen:

  1. Smelt smørret, tilsæt mælken og rør gæren ud heri.

  2. Tilsæt sukker og salt.

  3. Derefter tilsættes kardemomme og til sidst tilsættes melet lidt efter lidt og dejen æltes godt igennem.

  4. Lad dejen hæve i en times tid.

Rababerkompot:

  1. Imens dejen hæver laves rabarberkompotten til fyldet.

  2. Rabarber, korn fra vaniljestang og sukker kommes i en gryde. Det varmes langsomt op og småkoger 5-10 minutter til rabarberne er kogt ud.

  3. Når dejen har hævet, rulles den ud til et rektangel, for fyldet på 2/3 af dejen. Fold først den 1/3 af dejen uden fyld ind over midten og derefter den 1/3 med fyld.

  4. Rul dejen igen og skær 12 strimler. Hver strimmel halvveres på langs, næsten hele vejen op.

  5. De to strimler på hver snos rundt om hinanden og dejen snos rundt om sig selv.

    – Se evt. billeder af fremgangsmåde på min blog under pestosnurrer.

  6. Lad snurrerne efterhæve i 20 minutter på en bageplade.

  7. De pensles med æg og pyntes med perlesukker.

  8. Snurrerne bages ved 180 grader i 12-14 minutter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *