
Rabarbersnurrer
Jeg er virkelig blevet helt vild med disse lækre, let syrlige rababersnurrer <3
Hvad enten de serveres på brunchbordet eller til eftermiddagskaffen er de virkelig bare et hit.
Da det næsten er umuligt at forklarer hvordan man laver snurrerne på tekst kan I evt. se billeder af fremgangsmåden på min opskrift af pestosnurrer. Den finder i lige her:

Rabarbersnurrer
Ingredienser:
Dejen:
- 50 g smør
- 25 g gær
- 2,5 dL mælk
- 0,5 dL sukker
- 1 tsk salt
- 1 tsk kardemomme
- 400-500 g hvedemel
Rabarberkompot:
- 200 g Rabarber renset og skåret i skiver
- 0,5 vaniljestang
- 0,5 dL sukker
Til pynt:
- Æg til pensling
- Perlesukker
Fremgangsmåde:
Dejen:
-
Smelt smørret, tilsæt mælken og rør gæren ud heri.
-
Tilsæt sukker og salt.
-
Derefter tilsættes kardemomme og til sidst tilsættes melet lidt efter lidt og dejen æltes godt igennem.
-
Lad dejen hæve i en times tid.
Rababerkompot:
-
Imens dejen hæver laves rabarberkompotten til fyldet.
-
Rabarber, korn fra vaniljestang og sukker kommes i en gryde. Det varmes langsomt op og småkoger 5-10 minutter til rabarberne er kogt ud.
-
Når dejen har hævet, rulles den ud til et rektangel, for fyldet på 2/3 af dejen. Fold først den 1/3 af dejen uden fyld ind over midten og derefter den 1/3 med fyld.
-
Rul dejen igen og skær 12 strimler. Hver strimmel halvveres på langs, næsten hele vejen op.
-
De to strimler på hver snos rundt om hinanden og dejen snos rundt om sig selv.
– Se evt. billeder af fremgangsmåde på min blog under pestosnurrer.
-
Lad snurrerne efterhæve i 20 minutter på en bageplade.
-
De pensles med æg og pyntes med perlesukker.
-
Snurrerne bages ved 180 grader i 12-14 minutter.
2 Comments
Sara
Jeg puttede et æg i dejen også. De blev vildt lækre! Det er ikke sidste gang, vi skal have rabarbersnurrer 🙂
millingsmad
Hej Sara
Dejligt at du kunne lide min opskrift 🙂 Jeg er også selv helt vild med de rabarbersnurrer, og skal snart have lavet en portion. Det er jo lige sæson for rabarber 🙂
Venlig hilsen Pernille