Bagværk,  Kager

Rabarbersnegle med marcipan

Jeg er altså bare helt vild med kage-snegle. Det er så nemt og lækkert og mulighederne er nærmest uendelige. Her i en udgave med lækre syrlige rabarber og sød marcipan. Et rigtig lækkert sommerbagværk.

Rabarbersnegle med maripan

Ret Bagværk, Kager
Samlet tid: 2 timer
Portionsstørrelse 12 styk
Millings mad millingsmad

Ingredienser:

  • 25 g gær
  • 2,5 dL mælk
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk kardemomme
  • 50 g smør
  • 400 g hvedemel
  • 1 tsk salt

Rabarber-marcipan fyld:

  • 200 g rabarber
  • 0,5 dL sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 125 g marcipan

Fremgangsmåde:

  1. Start med at forberede rabarberne til fyldet. Rens og skyl dem godt og skær dem i skiver på ca. 2 cm.

  2. Kom dem i en gryde og drys sukker over og lad stå og trække saft ud.

  3. Herefter laves dejen:

  4. Lun mælken til den er lillefinger varm.

  5. Opløs gæren heri.

  6. Tilsæt sukker og rør til sukkeret er opløst.

  7. Tilsæt kardemomme og smør i tern.

  8. Bland melet med salt og rør det i lidt efter lidt og ælt til dejen er glat og smidig.

  9. Lad dejen hæve i 1 time.

  10. Imens laves fyldet.

  11. Tilsæt vaniljesukker til rabarberne, og kog det op og lad småsimre i 10 min.

  12. Riv marcipanen groft og bland det sammen med rabarberkompotten.

  13. Ælt dejen igennem og rul den ud til et rektangel.

  14. Fordel rabarberfyldet herpå og rul sammen.

  15. Skær ud til 12 snegle.

  16. Læg dem på en bageplade med bagepapir med snippen af sneglen foldet ind under sig selv.

  17. Lad efterhæve i 20 minutter.

  18. Pensel med æg og drys med perlesukker.

  19. Bag sneglene ved 200 grader i ca 12 minutter

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering