Marmelade, saft og gelé

Rabarberkompot

Lige nu er det virkelig bare højsæson for rabarber og jeg er vild med det. For jeg knuselsker smagen af rabarber og kan næsten ikke få nok. Derfor laver jeg tit, på denne årstid, en gang rabarberkompot. Det kan nemlig bruges til så mange forskellige ting. F.eks i bagværk, i stedet for marmelade oven på en ostemad, til is, eller som tilbehør til varme retter i stedet for gelé.

Jeg kan jo bedst lide når tingene ikke er for søde. Derfor er min rabarberkompot også til den syrlige side. Det ville jo være synd og skam, at rabarbernes skønne, syrlige smag bliver overdøvet af sukker.

Jeg kommer vanilje i min kompot, men mængden afhænger af hvad jeg skal bruge den til. I bagværk og til is må der gerne være fuld smæk på vaniljesmagen, hvor der måske ikke behøver så meget vanilje til min kylligesteg. Men det er jo selvfølgelig smag og behag.

Jeg kan også vældig godt lide at min rabarberkompot har lidt struktur, og at det ikke bare er en gang udkogt grød. Derfor skærer jeg rabarberne i forskellig tykkelse, så der er nogle der koger hurtigt ud og nogle der bevarer lidt bid. Det er jo også en smags sag. Så hvis man ønsker en mere lind konsistens kan man bare skære dem i små skiver.

Rabarberkompot

Holdbarhed: ca 1 uge på køl

Ret Marmelade, saft og gelé
Tilberedningstid: 15 minutter
Trækketid 1 time
Millings mad millingsmad

Ingredienser:

  • 300 g rabarber
  • 0,5 dL sukker
  • 0,5 – 1 stang vanilje

Fremgangsmåde:

  1. Skyl rabarberne grundigt og skær dem i skiver – gerne i forskellig størrelser (1-3 cm) hvis man ønsker lidt stuktur i sin kompot.

  2. Skrab kornene ud af vaniljestangen.

  3. Rabarber, sukker og vanilje kommes i en gryde og blandes godt sammen.

  4. Lad det hele stå og trække i 30 – 60 minutter, for at trække væsken ud af rabarberne.

  5. Bring blandingen i kog og lad det småkoge i 15-20 minutter.

  6. Kom kompotten på en lufttæt beholder og opbevar på køl.

One Comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering