Syltede ting og sager,  Tilbehør

Råsyltet rødkål

Efter jeg er begyndt at lave rødkål selv har jeg svoret at jeg aldrig vil købe færdiglavet rødkål igen. Men at lave syltet rødkål tager jo lidt tid, så det er jo ikke noget man liiige laver spontant. Så forleden da vi skulle have ribenstegssandwich til aften og jeg fandt ud af, at vi ikke havde rødkål i køleskabet som jeg troede. Så måtte jeg jo improvisere. Så jeg forsøgte mig med at lave råsyltet rødkål, og det må siges at det var en succes. Der er mere bid i det end ved almindelig syltet rådkål, så det passede perfekt i sådan en sandwich.

Råsyltet rødkål

Ret Syltede ting og sager, Tilbehør
Samlet tid: 3 timer
Millings mad millingsmad

Ingredienser:

  • ca 0,5 rødkål eller rød spidskål
  • 0,75 dL sukker
  • 1 dL kogende vand
  • 1 dL klar eddike
  • salt og peber
  • evt andre krydderier

Fremgangsmåde:

  1. Snit kålen fint.

  2. Bland sukker og kogende vand og rør til sukkeret er opløst.

  3. Tilsæt eddiken.

  4. Krydr med salt og peber og evt andre krydderier efter smag.

  5. Kom kålen i et sylteglas eller anden tæt beholder og hæld lagen over.

  6. Lad den stå på køl i 2-3 timer inden den serveres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *