Kager

Popcornkage

Ok, vi havde egentlig en intention om at vi ville spise sundere her efter nytår, men Oskar og jeg havde utrolig meget lyst til at bage i dag. Så det skulle vi da, som sådan en hyggelig lørdags aktivitet. Så må sundheden lige stå lidt på stand by 😉

Vi hørte Kaj & Andrea her til morgen og fik hurtigt ideen til at skulle bare en popcorn kage (for Oskars favorit er altså bare Kaj, som jo elsker popcorn).

Så det måtte vi jo igang med. Selvom jeg kunne finde flere forskellige opskrifter på kager med popcorn, så var det ikke lige sådan jeg havde forestillet mig at sådan en popcornkage skulle være, så vi var selv henne og flække en opskrift sammen.

Den består egentlig bare af en lækker og svampet chokoladekage med en top af dulce de leche og popcorn.

For dem, der ikke kender til dulce de leche, så er det egentlig bare kondenseret mælk, der koges i en lufttæt beholder i fire timer. Så får man en lækker og cremet karamel.

(Jeg må så indrømme, at jeg glemte at veje hvor meget dulce de leche og popcorn jeg anvendte. Men jeg har brugt hvad der svarer til halvdelen af den karamel man får fra en dåse kondenseret mælk. Og popcorn der svarer til en 3-4 håndfulde.)

Popcornkage

Tilberedningstid: 35 minutter
Samlet tid: 5 timer
Antal 4 personer

Ingredienser:

Chokoladekagen:

  • 1 æg
  • 175 g sukker
  • 120 g hvedemel
  • 45 g kakao
  • 1 tsk bagepulver
  • 0,5 tsk vaniljepulver
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 dL mælk
  • 25 g smeltet smør

Dulce de leche:

  • 1 dåse kondenseret mælk

Fyld:

  • 3-4 håndfulde Popcorn

Fremgangsmåde:

Dulce de leche:

  1. Start med at komme den kondenserede mælk i en lufttæt beholder. F.eks. et lille patentglas.

  2. Kom glasset i en gryde med vand og lad den koge i 4 timer.

Chokoladekagen:

  1. Pisk æg og sukker let og luftigt.

  2. Bland alle de tørre ingredienser og sigt dem i ægge-sukkermassen og vend det forsigtigt i skiftevis med mælk.

  3. Vend til sidst den smeltede smør i.

  4. Smør en lille kageform og kom dejen heri.

  5. Bag dejen i en forvarmet ovn på 180 grader i ca. 35 minutter.

Topping:

  1. halvdelen af den færdige dulce de leche blandes med den ønskede mængde poppede og letsaltede popcorn.

  2. Toppingen kommes over kagen og køler helt af inden servering.

Opskriftsnoter

OBS: Man anvender kun halvdelen af den færdige dulce de leche, men resten kan sagtens opbevares på køl i en lufttæt beholder, og kan anvendes i f.eks fyldte chokolader, oven på is eller en lækker brownie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *