Bagværk,  Snacks

Pølsehorn med gulerod

Pølsehorn er bare en af de der klassikere, der er så nemme at lave og gode at have i fryseren. Så har man altid et eller andet til børnenes eftermiddagsmad, når man skal på farten eller bare når den lille sult melder sig.

Denne opskrift har jeg snart anvendt i mange år når jeg har skulle bage pølsehorn. For hvorfor ændre på noget, der allerede er lige som det skal være? Smagen sidder lige i skabet, og brøddet er rigtig lækkert og luftigt.

Pølsehorn med gulerod

Samlet tid: 2 timer
Antal: 12 stk

Ingredienser:

  • 50 g gær
  • 2 dL lunkent vand
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 1 æg
  • 2 gulerødder groft revet
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 400-500 g hvedemel
  • ketchup
  • 12 brunchpølser eller 6 alm. skåret i halve
  • Solsikkekerner til pynt

Fremgangsmåde:

  1. Gæren opløses i vandet. Tilsæt sukker og salt og rør godt. Derefter tilsættes de revet gulerødder  samt ægget. Til sidst æltes melet i lidt efter lidt og dejen æltes grundigt.

  2. Lad dejen hæve i en time.

  3. Slå dejen ned og rul den ud til en stor cirkel. Den skæres i 12 trekanter. Kom en lille klat ketchup på hver, læg en pølse i den brede ende og rul dejen rundt om.

  4. Læg pølsehornene på en bageplade med “snippen” nedad og de efterhæver i 15-20 minutter.

  5. Pølsehornene pensles. -jeg lærte for mange år siden, af en bager, at hvis man pensler bagværk med kaffe, giver den en flot farve. Så det bruger jeg altid-

  6. Drys til sidst med solsikkekerne.

  7. Pølsehornene bages ved 180 grader i 13-14 minutter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *