Bagværk

Pizzasnegle

Pizzasnegle er, ligesom pølsehorn, én af de der klassikere, der er supergode til eftermiddagsmad eller i madpakken som sådan en lækker lille ekstra ting. Vi bager det også af og til herhjemme. Så bager vi en ordenlig portion som kommer i fryseren. Så er det nemt lige at tage et par stykker op når de skal bruges.

Jeg også tidligere har haft bagt disse da vi skulle holde fødselsdag for dagplejen og det var et kæmpe hit.

Pizzasnegle

Forberedelsestid/hævetid: 1 time 20 minutter
Tilberedningstid: 16 minutter
Samlet tid: 1 time 45 minutter
Antal 16 stk

Ingredienser:

Til dejen:

  • 50 g gær
  • 2 dL vand
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 æg
  • 50 g smør
  • 50 g fuldkornshvedemel
  • 450 g hvedemel

Fyldet:

  • 70 g tomatpuré
  • 75 g kyllingetern – jeg havde en rest kyllingen fra gårsdagens aftensmad som jeg brugte
  • 1/2 rød peberfrugt
  • majs
  • 75 g revet emmentalerost
  • tørret oregano

Fremgangsmåde:

  1. Opløs gæren i vandet.

  2. Tilsæt sukker og salt og rør godt. Tilsæt derefter æg og smør.

  3. Til sidst tilsættes begge slags mel lidt efter lidt og dejen æltes grundigt.

  4. Lad dejen hæve 1 time.

  5. Ælt dejen igennem igen og rul den derefter ud til et stort rektangel.

  6. Smør tomatpuré ud på dejen. Fordel kylling, peberfrugt i små tern, majs og revet ost ud på dejen. Slut af med at drysse tørret oregano over.

  7. Rul dejen stramt sammen og skær ud til 16 snegle.

  8. Alle sneglene lægges på bageplader, med bagepapir, og “snippen” lægges under resten af sneglen.

  9. Lad sneglene efterhæve i 20 minutter.

  10. De bages i 15-17 minutter ved 180 grader.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *