Bagværk

Pestosnurrer

Nu har jeg flere gange, i diverse magasiner og på forskellige madsider, siddet og kigget på “snurrer” og tænkt; “de ser altså bare flotte, men temmelig besværlige ud!”

Men jeg var jo selvfølgelig nødt til at give det en chance, for de ser altså rigtig flotte og indbydende ud. Da jeg kom igang måtte jeg jo erkende at svære at lave, det er de bestemt ikke. Bevares, det tager lidt længere tid at lave en almindelige snegle, men sværhedsgraden er altså helt i bund her. Så det er absolut ikke sidste gang jeg lavere snurrer. Så må jeg jo hen og eksperimentere med forskelligt fyld.

I dag blev fyldet altså med pesto (hvor jeg har snydt og købt en færdiglavet). De var super lækre som tilbehør til vores salat. Men de vil helt sikkert også være gode til supper eller som en lækker eftermiddagshapser.

Har I fået mod på at afprøve at lave snurrer, kan disse med pestofyld altså varmt anbefales.

Pestosnurrer

Forberedelsestid/hævetid: 1 time 20 minutter
Tilberedningstid: 17 minutter
Samlet tid: 2 timer
Portionsstørrelse 16 stk

Ingredienser:

  • 25 g gær
  • 5 dL lunkent vand
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 1 æg
  • 2 spsk olivenolie
  • 50 g fuldkornshvedemel
  • 50 g groft rugmel
  • 700-800 g hvedemel
  • 130 g pesto

Fremgangsmåde:

  1. Opløs gæren i vandet og tilsæt salt og sukker og rør til disse er opløst.

  2. Tilsæt æg og olie. Derefter tilsættes det grove mel og der røres godt.

  3. Til sidst tilsættes hvedemel lidt efter lidt og dejen æltes godt igennem.

  4. Lad dejen hæve i 1 time.

  5. Rul dejen ud til et meget aflangt rektangel. Smør pesto på 2/3 af dejen.

  6. Fold først den halvdel uden pesto indover midten, og derefter den anden halvdel, med pesto. Rul dejen let igen.

  7. Skær dejen ud i 16 strimler. Hver strimmel deles i to pånær i den ene ende.

  8. Snu de to løse ender rundt om hinanden.

  9. Hold fast i den ende hvor dejen sidder sammen, med to fingre og sno derefter dejen rundt om sig selv. Læg den anden ende under snurreren og læg den på en bageplade med bagepapir.

  10. Lad snurrerende hæve i 20 minutter inden de bages ved 180 grader i ca 17 minutter.

Opskriftsnoter:

Er velegnet til frysning.

Hold fast, det er jo ikke helt nemt at beskrive hvad det er man gør. Jeg håber at det giver mening og at billederne også hjælper på det. Ellers skal I være velkommende til at skrive spørgsmål i kommentaren, så skal jeg forsøge at uddybe yderligere 🙂

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *