Dip og dressinger

Pesto

Pesto er bare et super lækkert tilbehør til rigtig mange retter eller som f.eks dip til rugbrødschips og lignende. En virkelig alsidig dip, der ikke tager mange øjeblikke at lave.

Den helt klassiske pesto er lavet med friske basilikumblade og med pinjekerner. Men man kan lave det med stort set alle typer krydderurter og kerner. Det er bare at prøve sig frem hvad man synes er lækkert.

Den jeg har lavet her er lavet med persille og mandler, for jeg havde en masse persille i haven jeg lige så godt kunne få brugt, og vi havde en masse mandler i skabet.

Når jeg laver pesto er det altid lidt på gefühl, men jeg har prøvet at sætte ca. mål/vægt på ingredienserne. Men prøv jer lidt frem hvad I synes passer og hvad I godt kan lide. Nogen kan godt lide en “tør” pesto, andre en “fugtig” pesto. Jeg er mest til sidstnævnte, så der er en del olie i min.

Pesto

Skal opbevares på køl.

Kan holde sig en uges tid.

Udstyr: Minihakker eller blender

Ret Dip og dressinger
Samlet tid: 10 minutter
Antal: 2 dL
Millings mad millingsmad

Ingredienser:

  • 3 håndfulde basilikumblade
  • 35 g pinjekerner
  • 35 g parmasanost
  • 1 fed hvidløg
  • 3-4 spsk smagsneutral olie
  • 1 spsk god oliven olie
  • groft salt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

  1. Skyl basilikumbladende grundigt og tør dem godt i et stykke køkkenrulle.

  2. Rist pinjekernerne af på panden.

  3. Kom basilikum, pinjekerner, ost, hvidløg og lidt af olien i en minihakker eller blender og blend det godt. Kom mere olie i til man har den ønskede konsistens.

  4. Smag til med salt og peber.

  5. Stilles på køl indtil den skal anvendes.

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *