Desserter

Pernilles pandekager

Når jeg tænker på pandekager vælter der en masse glade minder frem fra især min barndom, når jeg var på besøg hos mormor. For min mormor lavede verdens bedste pandekager! Der var bare ikke noget bedre end at komme op til mormor og få pandekager, sammen med mine søskende og min fætter og kusine. Så sad alle vi unger rundt om deres lille-bitte spisebord i køkkenet og guffede pandekager med masser af sirup, sammen med mormor og morfar. Dét var altså bare hygge <3

Jeg må dog indrømme at efter jeg er blevet voksen, så bryder jeg mig ikke om at få pandekager til aftensmad. Det er der alt for meget dessert over det til. Så vi får den som regel til morgenmad eller som en dessert.

Hvis jeg laver det til aftensmad, starter vi med at få dem med kødfyld og salat til, og så får vi en enkelt med det søde fyld efterfølgende. Derfor kommer jeg heller ikke sukker i mine pandekager, da det ikke smager så godt til kødfyld. Desuden synes jeg slet ikke det er nødvendigt at selve pandekagen smager sødt, da man som regel kommer sødt fyld i, i form af marmelade, sukker eller is.

Faktisk er denne opskrift blevet til ved en fejl, da jeg engang skulle lave amerikanske pandekager og vi undervejs ombestemte os og ville have almindelige pandekager i stedet. Resultat blev disse lækre, lidt tykke pandekager. Jeg kan nemlig rigtig godt lide, at mine pandekager har lidt tykkelse, hvilket jeg også fik lidt høvl for da jeg tog grundforløbet som gastronom,

Pernilles pandekager

Ret Bagværk, Dessert
Hviletid 30 minutter
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Portionsstørrelse 4 personer
Millings mad millingsmad

Ingredienser:

  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk kardemomme
  • 2 æg
  • 1 dL øl
  • 4 dL mælk

Fremgangsmåde:

  1. Alle de tørre ingredienser røres sammen i en skål.

  2. Tilsæt æggene og rør godt.

  3. Rør mælken i lidt efter lidt så man undgår klumper.

  4. Rør til sidst øllet i.

  5. Når dejen er rørt godt sammen og har den rette konsistens, stilles den til at hvile i 30 minutter.

  6. Steg dejen til pandekager, i rigeligt smør, på en stegepande. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *