Hovedretter

Pastaret med spinat

I går var jeg helt idéforladt med hensyn til hvad vi skulle have at spise til aftensmad, så jeg spurgte Oskar hvad han havde lyst til at spise – ikke at jeg egentlig havde regnet med at få en særlig brugbart svar, for han plejer at ville havregrød hvis man spørger ham – men han svarede altså spagetti. OK, hvad vil du så have til?? Spinat, svarede knægten så (han er 3,5 år), så mor her kiggede altså lige en ekstra gang. Jamen, fint. Det lyder da slet ikke så tosset. Så Oskar fik altså lov til at bestemme hvad vi skulle have til aftensmad, og så kaldte vi det for “pasta a la Oskar”, det synes han var sjovt.

Det var så bare super ærgerligt, at jeg fik kommet liiidt for meget cayennepeber i, så han synes at det var lidt stærkt. Bortset fra det kunne han nu godt lide det.

Det blev til denne super nemme ret, der tog under en time at lave – og det bedste af det hele var, at det er en “one-pan-pasta”, så der var minimalt af opvask – helt perfekt til en travl hverdag 🙂

Pastaret med spinat

Ret Hovedret
Samlet tid: 45 minutter
Portionsstørrelse 4 personer
Millings mad millingsmad

Ingredienser:

  • 200 g bacontern
  • 250 g champignon
  • 150 g frisk spinat
  • 500 g frisk pasta f.eks. fuldkorns Tagliolini
  • 2,5 dL kaffefløde
  • 2,5 dL mælk
  • Salt, peber og cayennepeber
  • Frisk parmasanost

Fremgangsmåde:

  1. Steg baconen sprød på en stegepande.

  2. Tag baconternene af og hæld det overskydende baconfedt fra.

  3. Rens champignonerne, skær dem i både og svits dem kort på panden.

  4. Skyl spinaten grundigt og kom dem på panden og steg med til de begynder at falder lidt sammen.

  5. Tilsæt fløde og mælk samt den friske pasta.

  6. Kog pastaen i panden til den er al dente – Husk at røre rundt jævnligt så pastaen ikke brænder fast.

  7. Smag til med salt, peber og cayennepeber.

  8. Server med baconternene og friskrevet paramasanost.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *