Tilbehør

Pasta

Forhen var jeg lidt af den opfattelse, at det der med hjemmelavet pasta, det var sku lidt noget pjat! Det er jo bare mel, æg og salt, så det kan der jo ikke være den store forskel på. Så kan man jo lige så godt købe det billige til en flad femmer nede i Rema. Det er da både nemmere, hurtigere og billigere. MEN … efter jeg har smagt hjemmelavet pasta må jeg altså indrømme at der er alverden til forskel! og det er jo ikke fordi det smager så meget anderledes. Men det er mere konsistensen og strukturen i hjemmelavet pasta, der bare er helt helt anderledes, og det kan virkelig godt betale sig at give sig i kast med at lave det selv. For det er bare en helt anden oplevelse og bare utroligt lækkert. Og så er der jo glæden ved at have lavet det selv, der lige tilføjer det sidste “krydderi” til maden.

Når alt det så er sagt, så har jeg faktisk aldrig prøvet at lave pasta selv. Jeg er nemlig så heldig, at jeg har en mand, der er rigtig dygtig til det, og som elsker at lave det 😉 Oskar elsker også at få lov til at være med til at lave pasta, så det er blevet en rigtig far og Oskar ting.

Det er altså også bare så super hyggeligt at have Oskar med i køkkenet. Især lige for tiden. For han er fuld af sjove og gode kommentere. For eksempel drillede pastamaskinen lidt hvortil den lille mand sagde: “måske er den løbet tør for batterier, far” <3

Pasta

Udstyr: Pastamaskine

Tilberedningstid: 3 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Millings mad millingsmad

Ingredienser:

  • 300 g Semolina durummel
  • 3 æg
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde:

  1. Sigt melet og saltet og placer det i en "lille bjerg" på bordet.

  2. Slå æggene ud i en lille skål og pisk dem let sammen.

  3. Lav en fordybning i melet og kom æggene heri.

  4. Med en gaffel piskes lidt af melet ind i æggemassen.

  5. Forsæt med at piske mere og mere mel ind i dejen indtil du har en sej masse.

  6. Ælt dejen godt igennem, pak den evt. i husholdningsfilm og stil den på køl indtil den skal bruges, dette er dog ikke nødvendigt.

  7. Del dejen i små portioner og kør dem igennem pastamaskinen indtil det har den rette tykkelse. Form/skær pastaen efter ønske.

  8. Pastaen koges i rigeligt, letsaltet vand i et par minutter indtil den er al dente.

Opskriftsnoter:

For at undgå alt for meget grisseri på bordet, kan man med fordel lave sin pasta i et stort ildfast fad.

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *