Bagværk

Nemme koldthævede boller

Er der noget bedre end at starte dagen ved at nyde en god kop kaffe mens duften af hjemmebag breder sig i hele huset, for efterfølgende at kunne sætte sig til bords spise nybagte boller til morgenmad? Jeg holder ihvertfald meget af det og bager ofte disse koldthævede boller i weekenden, når der lige skal være lidt ekstra lækkert og hygge til morgenmaden, og det bedste af det hele er, at de er super nemme at lave.

Dejen laves bare aftenen før og tager ikke mange øjeblikke at røre sammen. Derefter skal den stå på køl i minimum 8 timer og kan holde sig et par dage i køleskabet. Det er perfekt, for så har man til hele weekenden.

Nemme koldthævede boller

Ret Bagværk
Forberedelsestid/hævetid: 8 timer
Tilberedningstid: 25 minutter
Samlet tid: 8 timer 45 minutter
Antal: 20 stk
Millings mad millingsmad

Ingredienser:

  • 1/4 pakke gær
  • 1 L koldt vand
  • 2 spsk honning
  • 1,5 spsk salt
  • 500 g havregryn
  • 600 g hvedemel

Fremgangsmåde:

  1. Gæren opløses i vandet

  2. Honning og salt røres i.

  3. Mel og havregryn røres i og dejen røres grundigt.

  4. Stil dejen i køleskabet i minimum 8 timer

  5. Form dejen til boller ved brug af en ske. Dyp skeen i koldt vand mellem hver bolle, så slipper dejen nemmere.

  6. Bag bollerne ved 200 grader i 25-30 minutter.

Opskriftsnoter:

Dejen kan holde sig et par dage i køleskabet, så man kan nøjes med at bage lidt af gangen

Jeg bruger denne opskrift som en grundopskrift og tilføjer andre ingredienser efter ønske. F.eks solsikkekerner, revet gulerødder eller squash, chokolade – ja, hvad man nu lige har lyst til 🙂

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *