Salater

Nachosalat

Vi er helt tossede med nachos, men det er jo ikke lige frem den sundeste ret. Derfor er vi rigtig glade for denne nachosalat, der er et lidt sundere alternativ til den lækre, sprøde ret.

Jeg ville normalt servere salaten med majs i, men jeg havde simpelthen glemt at købe det da jeg handlede. Så de er ikke på billedet men står i opskriften 😉

Jeg servere min salat med en lækker ranchdressing til. Det er en skøn og smagsfuld dressing med masser af friske krydderurter. Jeg havde Oskar til at hjælpe mig med at lave dressingen, for han vil så gerne hjælpe til i køkkenet, så det skal han også bare alt det han overhovedet vil. Han vil også rigtig gerne smage og dufte til de forskellige ting, hvilket jeg jo synes er helt fantastisk. For det er så vigtigt at bruge alle sine sanser når man laver mad, og han får lov til at smage på det meste, også da han spurgte om han måtte smage sennepen, så fik han lov til det. Meeen, det var temmelig stærkt, og han var noget utilfreds (og jeg følte mig som en rigtig ond mor lige der). Men han fik en tår mælk og så var alt godt igen 🙂

Nachosalat

Ret Hovedret, Salat
Samlet tid: 1 time
Portionsstørrelse 4 personer
Millings mad millingsmad

Ingredienser:

Kødet:

  • 450 g hakket oksekød eller kyllingebryst
  • 1 løg
  • Salt, peber, paprika, cayennepeber, oregano og spidskommen

Salat:

  • 150 g salat
  • 1 agurk
  • 75 g cherrytomater
  • 1 avocado
  • 1 lille dåse majs

Ranchdressing:

  • 4 spsk creme fraiche
  • 1 spsk mayonaise gerne god hjemmerørt
  • 1 spsk fløde
  • ½ tsk dijon sennep
  • 1 fed hvidløg
  • citronsaft
  • 1 håndfuld persille
  • 10-15 stængler purløg
  • 5-7 stængler dild
  • salt og peber

Andet:

  • Tortillia chips eller tortillia rolls
  • God, revet cheddarost evt. blanding af rød og lys

Fremgangsmåde:

Kødet:

  1. Hak løget og svits det på en varm pande i lidt olie.

  2. Tilsæt kødet og brun godt af.

  3. Krydr med salt, peber, paprika, cayennepeber, oregano og spidskommen efter smag.

Salat:

  1. Skyl salat og grønsager grundigt og skær i passende stykker.

Ranchdressing:

  1. Skyl krydderurterne grundigt og tør dem med et stykke køkkenrulle.

  2. Krydderurterne hakkes fint.

  3. Bland alle ingredienser og smag til inden krydderurterne kommes i.

  4. Server salaten med det brunede, krydrede kød, tortillia chip, revet ost og ranchdressing.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *