Bagværk

Müsliboller (koldhævede)

Jeg er uden tvivl et morgenmenneske, og jeg elsker, at sidde og hygge med morgenmaden og virkelig gøre noget ud af den.

Derfor ELSKER jeg koldhævede boller og brød. Det er så super nemt lige at røre sammen aftenen før, og så er det egentlig bare af bage dem næste morgen, og hvis der virklige er noget, der kan få mig i godt humør – så er det duften af nybagt brød lige fra morgenstunden.

Disse müsliboller er bare super lækre. De er fulde af smag, er dejlig bløde og har en lækker krumme, og er gode både som morgenbrød eller til eftermiddagsmad.

Müsliboller (koldhævede)

Forberedelsestid/hævetid: 8 timer
Tilberedningstid: 30 minutter
Antal: 20 stk
Millings mad millingsmad

Ingredienser:

  • 0,25 pk gær
  • 1 L koldt vand
  • 2 spsk honning
  • 1,5 spsk salt
  • 1 tsk kanel
  • 300 g grovvalsede havregryn
  • 75 g bananchips
  • 75 g rosiner
  • 50 g mandler
  • 50 g hasselnødder
  • 600 g hvedemel
  • Chiafrø og kakonips til drys

Fremgangsmåde:

  1. Opløs gæren i vandet.

  2. Tilsæt honning, salt og kanel.

  3. Tilsæt havregryn og rør godt.

  4. Bræk bananchips i mindre stykker og tilsæt sammen med rosiner.

  5. Hak mandler og hasselnødder groft og rør disse i dejen.

  6. Til sidst tilsættes hvedemelet og dejen røres grundigt sammen.

  7. Lad dejen hæve koldt i minimum 8 timer.

  8. Form bollerne med en ske, dyppet i koldt vand, og læg dem på en bageplade.

  9. Drys med med chiafrø og kakakonips.

  10. Bag bollerne ved 200 grader i 30-35 minutter.

Opskriftsnoter:

OBS: Det lyder voldsomt med 1,5 spsk salt, men det er altså rigtig nok! Bollerne kommer ikke til at smage af salt, men det er med til at hæmme gærden så dejen ikke hæver for meget og forhurtigt, så man får den langsomme hævning som man ønsker.

Dejen kan nemt holde sig et par dage i køleskabet. Så jeg plejer kun at bage hvad jeg har behov for. Så kan man have nybagte boller flere dage i træk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *