Hovedretter

Mørbradgryde

Mørbradgryde er altså bare en af de der klassikere, som jeg bliver ved med at holde af.

For det smager jo bare godt og ungerne herhjemme elsker det også.

Jeg serverer det altid med ris til, men da vi er begyndt at flette endnu flere grønsager ind i vores mad, er jeg begyndt at blande risene med blomkålsris. Det er bare at rive rå blomkål på et rivejern og vupti, så har man blomkålsris. Når de er blandet med almindelige ris kan man slet ikke smage forskel, så det er en rigtig god måde at kamuflere grønsager i maden hvis man ikke er den store grønsagsspiser eller har et par unger der purre nægter at spise det 😉

Mørbradgryde

Ret aftensmad, Hovedret
Samlet tid: 1 time
Portionsstørrelse 6 personer
Millings mad millingsmad

Ingredienser:

  • 500 g svinemørbrad
  • 200 g røget bacon i tern
  • 2 rødløg
  • 250 g champignon
  • 70 g tomatpuré
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 3 tsk paprika
  • 0,5 tsk cayennepeber
  • 1 spsk sojasauce
  • 1,5 dL vand
  • 2,5 dL fløde evt. kaffefløde
  • lidt majsstivelse
  • 1 rød peberfrugt
  • salt og peber

Fremgangsmåde:

  1. Start med at pudse mørbraden af: Fjern overflødigt fedt og fjern sølvhinden.

  2. Skær mørbraden i 2-3 cm tykke skiver.

  3. Rens champignoner og skær i kvarte.

  4. Start med at komme baconternene i en kold gryde og tænd for middel varme og steg dem til de begynder at få farve, men de skal ikke steges helt sprøde.

  5. Imens hakkes løg og kommes derefter i gryden og sauter lidt med til de bliver klare.

  6. Tilsæt champignoner og sauter ligeledes med.

  7. Tilsæt svinemørbraden i skiver og brun dem af.

  8. Tilsæt tomatpuré og hakkede tomater.

  9. Tilsæt vand og krydderier og sojasauce og lad det hele småsimre i 20 minutter.

  10. Tilsæt det meste af fløden og lad simre yderligere 5-10 minutter.

  11. Opløs lidt majsstivelse i resten af fløden og hæld det langsom i saucen under omrøring.

  12. Smag til med salt, peber og evt mere paprika og cayennepeber.

  13. Skær den røde peberfrugt i tern, tilsæt i gryden og lade simre med et par minutter inden retten serveres med ris.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering