Bagværk,  Snacks

Minirugbrød med revet gulerod og tranebær

Disse små lækre rugbrød er et hit herhjemme til ungernes eftermiddagsmad. Så de kommer tit i madkassen så jeg ved at de får noget de elsker.


Minirugbrød med revet gulerod og tranebær

Tilberedningstid: 20 minutter
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Portionsstørrelse 12 stk
Millings mad millingsmad

Ingredienser:

  • 25 g gær
  • 5 dL vand
  • 2 spsk sirup
  • 1 spsk kakao
  • 3 spsk hørfrø
  • 1 tsk salt
  • 1 stor revet gulerod
  • 100 g tranebær
  • 400 g groft rugmel
  • 150 g hvedemel
  • lidt havregryn til drys

Fremgangsmåde:

  1. Opløs gæren i vandet.

  2. Tilsæt sirup, kakao, hørfrø, salt, revet gulerod samt tranebær og rør godt.

  3. Tilsæt først det grove mel og rør godt.

  4. Til sidst tilsættes hvedemel og dejen æltes godt igennem.

  5. Lad dejen hæve et lunt sted i 1,5 time.

  6. Fordel dejen i 12 minirugbrødsforme og lad dem efterhæve i 30 minutter

  7. Pensl med vand og drys med havregryn.

  8. Brøddene bages ved 200 grader i 15-20 minutter.

  9. Tag dem ud af formen og lad køle af.

Opskriftsnoter:

OBS: Hvis man ikke har en minirugbrødsform kan man sagtens anvende muffinsforme.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering