Bagværk,  Snacks

Mini-bananbrød

Uanset om har ungerne hjemme eller om de er afsted i daginstitution eller skole, så skal der eftermiddagsmad til.

Især eftermiddagsmad må gerne være sådan lidt hapse-agtigt, så de hurtigt og nemt kan få stillet deres sult så de kan lege videre. Især for min søn er det en god ting hvis det ikke tager for lang tid at spise, han kan nemlig være ufattelig lang tid om at få spist sin mad. Så lang tid, at pædagogerne i børnehaven af og til bliver nødt til at bede ham pakke sammen så han kan nå at lege lidt mere inden han bliver hentet. Han bliver nemlig tit sur hvis han ikke når at lege efter de har spist eftermiddagsmad 🙂

Men disse mini-bananbrød er bare supergode at have med i madpakken. De bastår primært af banan, æg og havregryn så de mætter ret godt selvom de ikke fylder for meget.

Selvom der ikke at andet end det naturlige indhold at sukker fra bananerne, så smager de bare næsten helt syndigt at kage. Men de er også krydret med både kanel og kardemomme, der gør dem helt uimodståelige.

Mini-bananbrød

Forberedelsestid/hævetid: 5 minutter
Tilberedningstid: 25 minutter
Millings mad millingsmad

Ingredienser:

  • 3 bananer
  • 3 æg
  • 150 g grovvalsede havregryn
  • 50 g kokosmel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 0,5 tsk salt
  • 50 g mørk chokolade eller rosiner

Fremgangsmåde:

  1. Bananer i tern, æg og havregryn kommes i en skål og blendes med en stavblender til en ensartet konsistens.

  2. Tilsæt kokosmel, bagepulver, kanel, kardemomme og salt og rør det godt rundt.

  3. Hak chokoladen og kom den i dejen (eller rosinerne)

  4. Fordel dejen i forme til minibrød.

  5. De bages i en forvarmet ovn ved 180 grader i 20-25 minutter.

Opskriftsnoter:

OBS: Hvis man ikke har en form til minibrød kan man sagtens bruge muffinsforme.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering