Hovedretter

Madtærte med græskar, chili og rosmarin

Madtærter er noget, der ret ofte står på menuen herhjemme i hverdagene. Det kan laves på så mange forskellige måder, det er nemt og hurtigt og er smager altså bare godt. Desuden kan det være en rigtig god måde, at få ryddet op i køleskabet.

Nu har efteråret meldt sin ankomst og man er begyndt at finde lækre græskar i butikkerne, og netop græskar er noget af det jeg er helt vild med i tærter.

Madtærte med græskar, chili og rosmarin

Tilberedningstid: 35 minutter
Samlet tid: 1 time

Ingredienser:

  • 200 g bacontern kan undlades for kødfri version
  • 200 g hokkaido græskar i renset vægt
  • 1 portion grov tærtedej
  • 150 g hytteost
  • 4 æg
  • salt og peber
  • chiliflager efter ønske
  • 1 stængel frisk rosmarin
  • lidt olivenolie

Fremgangsmåde:

  1. Start med at steg baconternene sprøde.

  2. Skræl og rens græskarret og skær det i ca 0,5 cm tykke skiver.

  3. Rul tærtedejen ud og læg den i et smurt tærtefad.

  4. Pisk hytteost, æg, salt, peber og chiliflager sammen i en skål og den æggemassen over tærtedejen.

  5. Kom baconternene i æggemassen.

  6. Læg skiver af græskar over og slut af med frisk rosmarin.

  7. Pensel græskarene med lidt oliven olie.

  8. Tærten bages i ovnen ved 180 grader i 35-40 minutter til æggemassen har sat sig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *