Bagværk

Madbrød med løg og peberfrugt

Jeg må indrømme, at én af mine store laster er brød! Selvom vi forsøger at spise nogenlunde low carb herhjemme, så har jeg virkelig svært ved at skulle undværer brød. Så nogen, for at livet ikke skal blive alt for surt, bager jeg noget lækkert madbrød, og lige netop dette er super lækkert og luftigt og er fuld af smag fra både løg og peberfrugt.

Det passer perfekt til både supper, salater og til grill-retterne om sommeren.

Madbrød med løg og peberfrugt

Ret Bagværk
Forberedelsestid/hævetid: 1 time 20 minutter
Tilberedningstid: 17 minutter
Samlet tid: 1 time 50 minutter
Antal: 16 styk
Millings mad millingsmad

Ingredienser:

  • 50 g gær
  • 2 dL vand
  • 75 g smør
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 150 g groft rugmel
  • 400 g hvedemel
  • 1 peberfrugt

Fremgangsmåde:

  1. Opløs gæren i vandet.

  2. Tilsæt sukker og salt og rør til disse er opløst.

  3. Tilsæt ægget samt smør i små tern.

  4. Hak løg og peberfrugt meget fint og tilsæt i dejen.

  5. Rør først rugmelet i og derefter hvedemelet lidt efter lidt og ælt dejen grundigt til den er smidig.

  6. Lad dejen hæve i en time.

  7. Form dejen til 12 firkantede boller, læg dem på en bageplade med bagepapir og præg med bagsiden af en kniv en streg diagonalt igennem bollen uden at skære den helt over.

  8. Lad brødene efterhæve i 20 minutter.

  9. Pensel brødene og bag dem efterfølgende ved 180 grader i 15-17 minutter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *