Hovedretter

Luksushotdogs

En af drengenes livretter er hotdogs. Det er så ikke lige en af mine. Jeg synes at den klassiske hotdog er temmelig kedelig spise, men som vi også prøver at lære Oskar, så kan man ikke få livretter hver dag. Derfor kan jeg jo heller ikke og så skal de jo have deres engang i mellem. Derfor var jeg i går henne og lave luksushotdogs med hjemmebagte brød og et lidt andet fyld. Så kunne jeg selv være med og det faldt heldigvis i god jord hos både manden og sønnen.

Brødene er lette og luftige med en blød skorpe, lige som jeg synes sådan et hotdogbrød skal være.

Jeg valgte at servere hotdogs’ne med en god hjemmerørt chilimayonnaise, lidt salat, syltede rødløg, syltede agurker og friterede løgringe, og så selvfølgelig stegte pølser 😉

Luksushotdogs

Ret Hovedret
Forberedelsestid/hævetid: 1 time 30 minutter
Tilberedningstid: 15 minutter
Samlet tid: 3 timer
Antal: 4 personer
Millings mad millingsmad

Ingredienser:

Hotdogsbrød:

  • 50 g gær
  • 2 dL lunkent vand
  • 1 æg
  • 50 g smør
  • 1 spsk sukker
  • 50 g fuldkornshvedemel
  • 50 g groft rugmel
  • 1 tsk groft salt
  • 400 g hvedemel
  • Sesam- og chiafrø

Friterede løgringe:

  • 1 rødløg
  • hvedemel
  • 1 æg
  • lidt mælk
  • rasp
  • revet parmasanost
  • olie til at stege i
  • salt og peber

Andet:

  • Chilimayonnaise Se evt. min opskrift
  • Syltede agurker Se evt. min opskrift
  • Syltede rødløg Se evt. min opskrift
  • Hjertesalat
  • Pølser

Fremgangsmåde:

Hotdogsbrød:

  1. Opløs gæren i vandet.

  2. Tilsæt sukker og rør til det er opløst.

  3. Tilsæt ægget og rør igen.

  4. Tilsæt smør, det grove mel og salten.

  5. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt og ælt dejen godt igennen til den er glat og smidig.

  6. Lad dejen hæve i 1 time.

  7. Ælt dejen kort igennem igen og form til 10 små brød og læg på en bageplade med bagepapir.

  8. Lad brødene efterhæve i 30 minutter.

  9. Pensel dem med kaffe og drys med sesam- og chiafrø.

  10. Bag brødene ved 180 grader i 14-15 minutter.

Friterede løgringe:

  1. Tag skallen af løget og skær det i ringe. Tryk ringene fra hinanden og kasser de inderste.

  2. Vend løgringene i hvedemel.

  3. Vend dem derefter i sammenpisket æg og mælk og vend dem til sidst i en blanding af rasp og revet parmasanost.

  4. Steg løgringene i varm olie til de er gyldne. Ca. 4-5 minutter på hver side.

  5. Tag dem op af olien og læg dem på et stykke køkkenrulle. Krydder med lidt salt og peber.

  6. Steg pølserne på en pande eller grill inden de serveres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *