Bagværk

Luksus fastelavnsboller

Hvis man alligevel er henne og bage fastelavnboller kan man lige så godt gøre det ordenligt. Så der mangler ikke noget i disse lækre fastelavnsboller, der både er fyldt med marcipan, kagecreme og chokoladestykker. Mums!

Jeg havde Oskar til at hjælpe mig og han fik lov til at smage et stykke marcipan og kaldte det efterfølgende konsekvent for parmasan 🙂 Jeg er ikke sikker på at parmasan passer helt til, men synes at det var lidt sjovt. Det skal lige siges, at han er 3,5 år 😉

Jeg har snydt og brugt den type kagecreme, der bare skal piskes sammen af pulver.

Luksus fastelavnsboller

Forberedelsestid/hævetid: 1 time 20 minutter
Tilberedningstid: 16 minutter
Portionsstørrelse 24 styk
Millings mad millingsmad

Ingredienser:

  • 50 g gær
  • 2,5 dL mælk
  • 200 g smør
  • 2 æg
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk sukker
  • 2 tsk kardemomme
  • 600-700 g hvedemel

Fyld:

  • 25 g marcipan
  • 1 brev kagecreme
  • 125 g god mørk chokolade f.eks. Callebaut 56 %

Pynt:

  • Flormelis
  • Ægte kakao
  • kogende vand
  • krymmel

Fremgangsmåde:

  1. Mælken lunes til den er lillefinger varm. Smelt smørret heri.

  2. Opløs gæren i mælk og smør blandingen.

  3. Tilsæt salt, sukker og kardemomme.

  4. Tilsæt æggene og rør godt.

  5. Tilsæt melet lidt efter lidt og ælt dejen godt igennem.

  6. Lad dejen hæve i 1 time.

  7. Imens piskes kagecremen som beskrevet på pakken. Chokoladen hakkes groft og blandes i kagecremen.

  8. Slå dejen ned og rul den ud til et rektangel og skær den ud i 24 (nogenlunde) firkantede stykker.

  9. Kom en lille klump marcipan på og derefter en teskefuld creme og chokolade.

  10. Fold hjørnerne ind over midten og klem dejen godt sammen fyldet ikke kan falde ud.

  11. Fold de nye hjørner ind mod midten og form til en bolle

  12. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir og lad efterhæve i 20 minutter.

  13. Pensel bollerne inden de bages ved 180 grader i 15-17 minutter.

  14. Lad fastelavnsbollerne køle helt af inden de pyntes med glasur, rørt sammen af flormelis (og kakao) samt kogende vand. Til sidst pyntes de med krymmel.

Opskriftsnoter:

Fastelavnsbollerne kan med fordel fryses inden de pyntes.

2 Comments

  • Avatar
    Anne-Mia Als-Helstam

    Sikke en lækker opskrift, det skal vi prøve næste weekend. Har du brugt helt almindelig kagecreme, altså som i, den der ikke er bagefast? 🙂 mvh

    • millingsmad
      millingsmad

      Hej Anne-Mia
      Undskyld for det sene svar. Jeg håber, at du fik bagt fastelavnsboller til fastelavn alligevel 🙂 Jeg har nogle gange selv lavet kagecreme efter Frøken Jensens opskrift, men ellers er den jeg har stående i skabet lige pt. fra Tørsleff. Jeg har flere gange bagt med kagecreme, f.eks. i brunsviger og fastelavnsboller, hvor kagecremen efter sigende ikke skulle være bagefast, men hvor der ikke har været problemer 🙂

      Med venlig hilsen
      Pernille 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering