Hovedretter

Langtidsbagt pastasauce

Vi får relativt ofte spaghetti med kødsauce herhjemme, for det er en af Oskars (og Oskars fars) livretter. Det er også en rigtig fin og hurtig ret til hverdagsmad. Men nogen gange må det gerne være lidt mere luksus, selvom det er en børnevenlig ret.

Derfor har vi nogle gange, når vi har rigtig god tid, lavet denne udgave med langtidsbagt pastasauce, der bare er super lækker og intens i smagen, når det bare får lov til at hygge sig i ovnen i et par timer. Selvom det tager lang tid, er det også rigtig nemt, da det egentlig bare passer sig selv.

Opskriften her er “bare” på tomatsaucen. Hvis man ønsker kød til, kan man sagtens riste noget hakket oksekød med nogle krydderier og blande i, eller eller servere med sprødstegt bacon.

… og selvfølgelig skal der masser af friskrevet parmasanost over.

Hvis man har rigtig god tid kan man lave hjemmelavet pasta til, så er retten altså også bare ren luksus 🙂

Langtidsbagt pastasauce

Ret Hovedret, Tilbehør
Forberedelsestid/hævetid: 15 minutter
Tilberedningstid: 3 timer
Portionsstørrelse 4 personer
Millings mad millingsmad

Ingredienser:

  • 1 løg
  • 1 rød peberfrugt
  • 400 g cherry tomater gode, danske med masser af smag
  • 2 fed hvidløg
  • oliven olie
  • balsamico eddike
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 kvist timian
  • 0,5 tsk sukker
  • salt og peber
  • 1 dL rødvin

Fremgangsmåde:

  1. Hak løg og hvidløg.

  2. Skær peberfrugt i tern.

  3. Skær tomaterne i kvarte.

  4. Kom det hele i et ildfast fad sammen med krydderurter, oliven olie, balsamico, sukker og salt og peber.

  5. Kom fadet i ovnen ved 100 grader i minimum 2,5 time.

  6. Tag krydderurterne op, tilsæt rødvin og skru op på 250 grader og bag videre i 10-15 minutter til vinen er kogt ind.

  7. Serveres med frisk pasta og masser af parmasanost.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *