Hovedretter

Laksefrikadeller med chili og lime

Er I gode til at spise fisk to gange om ugen? Det må jeg indrømme at det er vi ikke altid. I perioder er vi. Men en ting vi elsker når det kommer til fisk, så er det fiskefrikadeller, og især disse lækre laksefrikadeller med chili og lime.

Det er altså ikke altid at jeg laver fiskefarsen helt fra skratch. Det er lige så ofte at jeg køber en færdig fars. Der skal man bare lige være OBS på at der tit og ofte er både mel og æg i. Så kig lige på ingredienslisten. Men krydderierne kan du sagens stadig tilføje og så vurder om du vil have æg og havregryn i 🙂

Her er fiskefrikadellerne serveret med squashfritter, råsyltet agurkesalat og dildcreme. Velbekomme

Laksefrikadeller

Udstyr: Blender eller foodprocessor

Ret fisk, Hovedret, retter med kød
Forberedelsestid/hævetid: 20 minutter
Tilberedningstid: 20 minutter
Portionsstørrelse 6 personer
Millings mad millingsmad

Ingredienser:

  • 800 g torske- og laksefilet
  • 1 rødløg
  • 2 æg
  • 0,5-1 dL grovvalsede havregryn
  • 3 spsk hakkede dild
  • 2 tsk paprika
  • 1-2 tsk chiliflager
  • 1 lime saft og skal herfra
  • salt og peber
  • smør og olie til stegning

Fremgangsmåde:

  1. Fjern skin fra fiskefileter og skær dem i grove tern, og blend dem derefter i blender eller foodprocessor.

  2. Tilsæt derefter lidt salt og kør farsen lidt sej.

  3. Tilsæt æg, havregryn, lime og krydderier og kør farsen igen.

  4. Hak løget fint og rør det i farsen.

  5. Steg farsen til frikadeller i lidt smør og olie på en middelvarm pande.

Opskriftsnoter:

Selvom vi kun er 4 personer herhjemme laver jeg altid en stor portion, for så har vi til madpakker dagen efter og det er altid et hit 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *