Kager

Lakrids cookies

Jeg har virkelig en svaghed for at bage småkager. Sådan nogle små, lækre hapser, der kan laves på utallige måder, med et hav af smage. De kan holde sig ufattelig længe (hvis man da ikke når at få dem spist), og så tager de ingen tid at lave, så de er helt perfekte hvis man får spontane kaffegæster. Jeg elsker også at give småkager som en lækker og anderledes værtindgave, lagt i et fint glas. Se det er en gave, der altid vækker glæde.

Nu har jeg en familie hvor indtil flere er ufattelig glad for lakrids, og i aller højeste grad min mand. Vi sad for nygeligt til en familiefest og snakkede om lakrids og vær vores favoritter (ja, lidt lakridsnørder er vi jo nok 😉 ), og jeg kom til at sige, at jeg var ufattelig glad for finsk lakrids og at de sikkert ville smage helt fantastisk i småkager. Og … ja, det kan jeg jo ikke sige i det selskab uden at gøre alvor af det.

Så jeg har været henne og eksperimentere med at lave disse lakrids cookies. Jeg har egentlig bare brugt en helt almindelig chokolate chip cookies dej, hvor jeg har undladt chokoladen og tilføjet finsk lakrids og lakridsrodspulver. Jeg elsker bare når mine madeksperimenter fungerer i første forsøg, og det gjorde dette bestemt. For de faldt i virkelig god jord hos både manden og sønnen 🙂

Lakrids cookies

Hævetid: 15 minutter
Tilberedningstid: 10 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Antal 16 styk

Ingredienser:

  • 130 g sød finsk lakrids
  • 100 g sukker
  • 100 g brun farin
  • 90 g smør
  • 0,5 tsk salt
  • 150 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1,5 tsk lakridsrodspulver

Fremgangsmåde:

  1. Lakrids skæres i tynde skiver.

  2. Sukker, farin og smør røres blødt. Enten med håndmixer eller på røremaskine.

  3. Tilsæt æg og salt.

  4. Bland alle de tørre ingredienser i en anden skål, og tilsæt det i smør- og sukkerblandingen.

  5. Til sidst kommes lakridsstykkerne i.

  6. Med en spiseske sættes dejen i klatter på to bageplader med bagepapir. 8 stk. på vær. Der skal være rigeligt med plads, da de flyder meget ud.

  7. De bages i en forvarmet ovn ved 180 grader i 10-12 minutter.

  8. Hold øje med kagerne, da alle ovne varmer forskelligt, og da kagerne kun lige skal være gyldne i kanten med stadig bløde i midten.

  9. Kagerne er meget bløde lige når de kommer ud af ovenen, så lad dem køle lidt af inden de nydes.

  10. De opbevares i en kagedåse eller anden lufttæt beholder.

Opskriftsnoter

Disse cookies bliver meget store! Hvis man ønsker dem mindre, sættes 32 stk med en teske i stedet. (16 stk på hver bageplade).

De bages lidt mindre ca. 8-9 minutter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *