Hovedretter,  Supper

Lækker og varmende gullashsuppe

Dét her må vist siges, at være en af de retter jeg har lavet aller flest gange. Jeg har nærmest lavet den til bevidstløsthed og kan opskriften både uden ad og i søvne.

Det er en af de få opskrifter jeg har med hjemmefra, og det er en af de ting vi også har fået rigtig mange hjemme hos mor og far. Den smager virkelig også bare helt fantastisk, og jeg har endnu ikke mødt nogen, der ikke også har delt den holdning med mig.

På sådan en rigtig kold vinterdag hvor det bare blæser og er koldt og gråt ved jeg ikke noget bedre end at få denne suppe til aftensmad. Den er nemlig både varm, fyldig og nærende. Samtidig er den lidt stærk, så den renser virkelig ud i bihulerne. Jeg siger ikke at den kan udrette mirakler, men vi laver den ofte når vi kan mærke en forkølelse er på vej og om det er suppen eller bare glæden ved god mad, ja så har vi det altså lidt bedre efter at have spist.

Så vidt jeg husker, så er det om opskrift min mor engang har fået fra et ugeblad og siden hen er det blevet til én af familiens favoritter. Jeg har dog været henne og optimere den en lille smule så jeg synes at den er endnu bedre.

Som sagt har jeg lavet den et utal af gange og jeg kendte faktisk engang en, der var så vild med den, at han spurgte om jeg ikke ville lave den til hans fødselsdag … midt om sommeren. Men flink og rar som jeg er, ville jeg selvfølgelig gerne. Jeg skal da lige love for at alle gæsterne sad med sveden trillende ned af panden. Men der blev spist op, på trods af den i forvejen meget varme sommerdag.

I skal selvfølgelig ikke snydes for opskriften på den. Så kan I jo selv vurdere om den virkelig er så god, eller om det bare er mig der synes det 😉

5 fra 1 stemme
Udskriv

Gullashsuppe

Samlet tid: 1 time 30 minutter
Portionsstørrelse 4 personer

Ingredienser:

 • 500 g hakket oksekød
 • 2 løg
 • 2 porrer
 • 140 g tomatpuré
 • 3 bagekartofler
 • 2 tsk paprika
 • 1-2 tsk cayennepeber alt efter hvor stærk man vil have den
 • 1 tsk tørret oregano
 • 1 tsk tørret timian
 • 2 fed hvidløg
 • 1,25 L hønsebouillon
 • 2 røde peberfrugter
 • 2-3 stængler bladselleri
 • lidt balsamicoeddike
 • salt og peber

Fremgangsmåde:

 1. Hak løgene og skær porrerne i skiver. Begge dele kommes i en stor suppegryde og svitses i en blanding af smør og olie.

 2. Tilsæt det hakkede oksekød og brun det af

 3. Kartoflerne skrælles og skæres i tern på ca 2×2 cm. De kommes i gryden sammen med tomatpuré, krydderier, hvidløg og hønsebouillon.

  Lad det hele koge til kartoflerne er møre. Ca. 20-25 minutter.

 4. Smag til med balsamicoeddike, salt samt peber og evt. andre krydderier.

 5. Peberfrugterne skæres i grove tern og tilsættes lige inden servering.

 6. Suppen serveres rygende varm med godt brød til.

 7. Et lille tip: Jeg kan kun anbefale at man lave en kæmpe portion. Så har man til dagen efter også, og den smager faktisk bedre på 2. dagen.

2 Comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering