Bagværk,  Desserter

Kransekagekonfekt med havtorngelé

Sidste år forsøgte jeg mig med, at lave kransekagekonfekt med havtorngelé, og synes selv at det blev ganske vellykket. Den syrlige havtorn passer rigtig godt sammen med den søde marcipan. Det eneste, der ikke var helt som det skulle være var at geléen “forsvandt” ned i marcipanen efter noget tid. Derfor vil jeg, i år, forsøge at fryse kransekagerne med det samme efter de er kølet af, for at se om det holder på geléen. Jeg skal selvfølgelig nok berette om resultatet når jeg har afprøvet det.

Opdatering: Det virkede lige efter hensigten at fryse kransekagerne. Vi dyppede også bundende i Ruby chokolade og da kagerne skulle serveres var geléen stadig fin og fast og rent faktisk i fordybningen. (og de smagte fantastisk og fik rigtig meget ros af gæsterne 🙂 )

Kransekagekonfekt med havtorngelé

Tilberedningstid: 8 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal 25 stk

Ingredienser:

Kransekage:

  • 250 g ren, rå marcipan
  • 100 g flormelis
  • 1 æggehvide ca 50 g

Havtorngelé:

  • 50 g havtorn
  • 25 g sukker
  • 0,5 dL vand
  • 1 blad husblas

Pynt:

  • God chokolade her brugt Ruby chokolade, men andet kan også sagtens bruges
  • Spiselig bladguld

Fremgangsmåde:

Kransekage:

  1. Æggehvider og flormelis røres lette og luftige i en skål.

  2. Marcipanen arbejdes blød, ved håndkraft, i en anden skål.

  3. Ægge-sukkermassen æltes i marcipanen lidt efter lidt, indtil den er helt glat og har den rette konsistens.

  4. Kransekagemassen kommes i en sprøjtepose og sprøjtes ud i små kager på et stykke bagepapir.

  5. Inden kransekagerne bages laves der en lille fordybning i midten til geleen. Jeg har brugt enden af en trægrydeske dyppet i lidt koldt vand.

  6. De bages i 8-10 minutter ved 200 grader til de er gyldne.

Havtorngelé:

  1. Husblassen lægges i blød i koldt vand.

  2. Havtorn, sukker og vand kommes i en gryde og koger i 10 minutter.

  3. Bærrene moses let inden saften sies over i en lille skål.

  4. Husblassen opløses i den varme saft under omrøring.

  5. Stil geléen på køl.

  6. Temperer chokoladen og dyp bundende heri og lad chokoladen størkne.

  7. Når chokoladen er størknet og når gelén begynder at sætte sig kan man forsigtigt komme lidt gelé i fordybningerne på kransekagerne.

  8. Lad geléen sætte sig helt inden kagerne fryses.

  9. Tag kagerne ud af fryseren 1 time før servering. Lad dem tø op inden de evt. pyntes med glasur og/eller lidt guldstøv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *