Bagværk,  Snacks

Koldthævede rugbrødsboller med mørk chokolade

Disse små, lækre hapser er bare helt perfekte til en hurtig eftermiddagssnack, når man lige skal have energiniveauet op igen eller til morgenbordet søndag morgen når der lige skal være lidt ekstra.

De er super nemme at lave og tager ikke lang tid at lave. Ja, hvis man altså ikke lige tæller hævetiden med. De skal nemlig, ligesom det meste andet koldthævede brød, lige stå og hvile sig i minimum 12 timer i køleskabet.

De kan spises helt som de er, eller med smør og pålæg på.

Koldthævede rugbrødsboller med mørk chokolade

Hævetid: 12 timer
Tilberedningstid: 17 minutter
Antal 16 styk

Ingredienser:

  • 15 g gær
  • 33 cL hvidtøl
  • 100 g græskarkerner
  • 75 g solsikkekerner + lidt til pynt
  • 50 g hørfrø
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk ægte kakao
  • 2 spsk mørk sirup
  • 100 g god, mørk chokolade
  • 50 g havregryn
  • 125 g groft rugmel
  • 125 g hvedemel

Fremgangsmåde:

  1. Opløs gæren i hvidtøllen.

  2. Tilsæt græskarkerner, solsikkekerner og hørfrø og rør godt.

  3. Tilsæt salt, kakao, hakket chokolade og sirup.

  4. Tilsæt havregrynene og til sidst begge typer mel og rør grundigt.

  5. Sæt låg på skålen og stil den på køl i minimum 12 timer.

  6. Form dejen til boller ved hjælp af to skeer og læg dem på en bageplade.

  7. Drys med solsikkerkerner.

  8. Bollerne bages ved 180 grader i ca. 17 minutter.

Opskriftsnoter

Hvis det skulle ske at man ikke kan få spist alle bollerne kan de med fordel fryses.

Da der er hvidtøl, og dermed også alkohol, i dejen, er der sikkert nogen, der vil spørge ind til om man kan servere dem for børn eller gravide. Dertil vil jeg svare ja! det kan man sagtens.

Indholdet af alkohol i hvidtøl er i sig selv ikke særlig højt og efter en tur i ovnen vil denne være fordampet.

Jeg serverer gladeligt disse for min søn, der er helt vild med dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *